Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Topptalanger i duell

Foto: Urban Kihlman/ALN
Pythagoras Face och Roger Walmann. Foto: Urban Kihlman/ALN

Storpubliken på Färjestad fick valuta för entrépengen direkt. Långfredagstävlingarna inleddes med att två ”färska” treåringar, som definitivt ser ut att ha möjlighet att tillhöra kulltoppen i år, utkämpade en duell nos vid nos, fram till fina tiden 1.14,9/2.140.

Publicerad:

Pythagoras Face och Nappa Scar  och Come And See blev årets första svenska treåringar (italienskan  Teresanna har noterat 1.13,8) att krypa under 1.15 i kilometertid, i ett ST-lopp där det var tillägg vid vunna 30.000 kronor. Pythagoras Face och Nappa Scar gjorde upp om segern på 1.14,9/2.140, men Anders Svanstedts Zola Boko-dotter Come And See, som startade från tillägg, fick bättre kilometertid då hon som femma gick 1.14,6/2.160.

Nappa Scar tog ledningen direkt för Per Lennartsson medan Pythagoras Face hamnade rätt ordentligt på vingel runt första kurvan för Örjan Kihlström innan han på första långsidan kördes fram utvändigt ledaren. Efter 1.17 första varvet blev det helt annat tryck på tillställningen det andra varvet. Det såg ut som att tätparet längde på steget för varje meter som gick och när mållinjen skars, nos vid nos, hade de avverkat slutrundan på 1.13.

Pythagoras Face vann trots den tyngre resan och att det kan visa sig att hästägaren Lennart Ågren spenderade 800.000 väldigt välplacerat när Roger WalmannLutfi Kolgjinis auktion 2013 ropade in sonen till Muscle Hill och toppfransyskan Occitane för Ågrens räkning. Pythagoras Face gjorde nu sin tredje start och tog första segern. Redan i andra starten gick han 1.15,1/2.140, som slagen av en USA-född fyraåring (Moni To Spare).

Pythagoras Face har en stamtavla som med bred marginal platsar i epitetet blåblodig. Pappa Muscle Hill var suverän etta i sin kull i USA och är ansedd som ett av de största unghästfenomen som setts tävla. Han är pappa till fjolårets Hambletonianvinnare Trixton. Mamma Occitane är fransyska och sprang in 4,3 miljoner kronor. Pythagoras Face är hennes första svenskfödda avkomma. 

Nappa Scar har också sina härstamningspapper i ordning. Pappa är Scarlet Knight och mamma Butterfly Player, vilken sprang in 1,8 miljoner kronor. Nappa Scar är Butterfly Players första avkomma.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.