Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Topptävlingar på Solvalla

Foto: Malin Albinsson/Lars Jakobsson/TR Bild
A Sweet Dance och Double Exposure startar båda på Solvalla på lördag. Foto: Malin Albinsson/Lars Jakobsson/TR Bild

På lördag är det återigen dags för V75-finaler. Solvalla står värd för tävlingarna som dessutom kryddas av fyra lopp i Margaretas Tidiga Unghästserie.

Publicerad:

Mest pengar finns att köra om i C Th Ericssons Memorial som i år körs på våren i stället för på hösten. Den anrika löpningen fungerar som final i gulddivisionen och lockar med 400.000 kronor till vinnaren. 14 hästar anmäldes, däribland Elian Web, Handsome Brad, Milligan's School och så On Track Piraten som vann 2013 års upplaga av loppet. Samtliga fyra får plats i loppet.

Även stoeliten samlar en namnkunnig skara hästar. Stallkamraterna Double Exposure och In Toto Sund möter bland andra Shadow Gar och Southwind Feji över 1.640 meter. Förstapriset uppgår till en kvarts miljon kronor.

Gott om talanger

I Margaretas Tidiga Unghästserie körs som vanligt två lopp för fyraåringar och två för treåringar. För den äldre kategorin finns ingen övre prissummegräns den här gången och då får Solvallapubliken njuta av bland andra A Sweet Dance som går ut i stoklassen.

Loppet för treåriga hingstar och valacker rymmer tre obesegrade hästar: Jim Oscarssons Dontloosememate, Adrian Kolgjinis Upset Face samt Fort Knox som gör första starten i Pasi Aikios regi. I samtliga lopp i Margaretas Tidiga Unghästserie väntar 300.000 kronor till vinnaren.

Startlistorna till tävlingarna blir färdiga under söndagseftermiddagen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.