Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Topptid av Svanstedts löfte

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Det gick undan när tvååringarna gjorde upp i Lexington på torsdagen. Inte minst för King Alphonso som hittade tillbaka till vinnarspåret.

Publicerad:

Åke Svanstedts häst galopperade bort sig på The Red Mile förra veckan, men den här gången skötte han sig med den äran. King Alphonso (e. Muscle Hill) spårade runt om i International Stallion Stakes och kom i mål på 1.09,6 över 1.609 meter – årsbästa för tvååritq hästar och endast två tiondelar från Walners världsrekord. Segern var hingstens andra på sju starter och kan beskådas här.

King Alphonso är uppfödd av Stefan Balazsi och har legendariska Amour Angus som mormor. Han såldes på auktionen i Harrisburg förra året för 110.000 dollar. Åke Svanstedt ingår själv i ägarskaran, så även Karl-Erik Bender.

Svanstedt var på pallen även i den andra divisionen i löpningsserien. Där slutade hans El Ideal tvåa bakom Amigo Volo som vann på 1.10 blankt. I den tredje och sista divisionen blev det dött lopp mellan Big Oil (e. Father Patrick) och obesegrade Real Cool Sam (e. Muscle Hill). Den gemensamma segertiden: 1.09,7.

Förstapriset i respektive lopp var drygt 46.000 dollar.

Kerwood vann i Kanada

På andra sidan gränsen, på kanadensiska Mohawk, blev det seger för Susanne Kerwood. Hennes Susies Lady (e. Muscle Mass) spurtade hem 7.500 dollar med Jody Jamieson i sulkyn. Segertiden skrevs till 1.13,7.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.