Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Torbjörn Jansson vann storlopp på sin 65-årsdag

Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD
Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD

Torbjörn Jansson och Pinto Bob vann Eskilstunas Fyraåringstest med 300.000 kronor i förstapris. En perfekt present på sin 65-årsdag.

Publicerad:

Inför Sprintermästaren var det inte speciellt många som hade koll på fyraåringen efter Maharajah och undan Harkeröds Wilma. Men efter seger i försöket och en andraplats i finalen, var det desto fler som fick upp ögonen för Pinto Bob. Och i Eskilstunas Fyraåringstest visade han att det inte bara var några tillfälligheter att det gick bra i sprintermästaren.

Tillsammans med Torbjörn Jansson hittade man position en bit bak i andraspår, samtidigt som favoritbetrodda trion Inti Boko, Avant Garde och Zlatan alla ägnade sig åt galopp. På sista bortre långsidan gick Torbjörn Jansson ut i tredjespår med Pinto Bob, som såg stark ut runt sista sväng. In mot upploppet kopplades grepp om ledande Zabul Fi och den i dödens travande Forfantone Am, och Pinto Bob stack undan med flertalet längder innan det var klart.

Därmed blev det en lyckad 65-årsdag för Torbjörn Jansson också, som vunnit Sundbyholmstravets fina lopp tidigare, då med Seth Bowl år 2001.
– Att vinna ett sådant här lopp, det känns otroligt bra. Vi kom igenom fint och han kändes dunderstark hela tiden. Jag kände att jag hade mycket att köra med och han gick ifrån hur lätt som helst över upploppet. Han är verkligen bra, berömde Torbjörn Jansson efteråt.

Att han däremot blir ett år äldre, det vill Torbjörn Jansson helst glömma.
– Det viktigaste är att jag är 35 år i sinnet, som jag brukar säga, berättade Jansson och log.

1.13,4/2.640 meter blev tiden för Robert Berghs fyraåring och premien var 300.000 kronor.

Presentation om fadern Maharajah är överflödig, men mamma Harkeröds Wilma var en talang. Hon slutade trea i en Breeders Crown-final 2010, då tränad av Åke Svanstedt. Dessutom sprang hon banrekord på Rättvik som tvååring, då hon gick 1.15,6/1.640 meter. Förutom Pinto Bob har hon lämnat Seger Bob, segerlös efter 29 starter, och två ännu ostartade avkommor.

I och med segern klev Pinto Bob över miljonen intjänat. 1.241.500 kronor har hästen som Therese Sjödin sköter tjänat på 20 starter.

Bland andra topphästar som segrat i Eskilstunas Fyraåringstest återfinns Victory Tilly, Scarlet Knight, Opal Viking, Spring Erom, Amour d'Occagnes och inte minst Readly Express, bara för att nämna några.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.