Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Torstemo: "Blir gråhårig"

Foto: Ola Westerberg/TRAVRONDEN
Pydin i ett lopp i Skellefteå i höstas. Foto: Ola Westerberg/TRAVRONDEN

Pydin har gjort två starter under 2018, men hingsten har inte fungerat överhuvudtaget i lopp.
– Han känns fantastisk i träning, men har uppfunnit en egen gångart när det blir lopp, säger tränaren Niclas Torstemo.

Publicerad:

Niclas Torstemos Pydin (e. Moe Odin) har under hela karriären visat sig vara en häst att räkna med, men 2018 har knappast börjat på det sättet kretsen kring hästen väntat sig. Pydin årsdebuterade på vinterbana på Umåker i början av mars, men fungerade inte och togs ur fältet av Ove A Lindqvist.

Efter det behandlades hästen och var tillbaka för start i Gävle under torsdagen, men inte heller där fungerade han.
– Jag vet inte vad jag ska säga riktigt och jag blir gråhårig på det här. Vi gav honom ett break efter första loppet och behandlade honom och då kändes allt rätt. Han var fantastiskt fin i ett banjobb inför starten i Gävle och värmde bra, men han har uppfunnit en egen gångart när det blir lopp, säger Niclas Torstemo.

Vad sa Ove efter loppet?
– Han hade ingen bättre teori. Vi vet inte riktigt vad det är. Hästen känns som sagt fantastisk i träningen och går med samma utrustning som han gjort under hela karriären.

Röster har höjts för att Pydin ska vara en häst för Elitkampen i år, men det är långt borta nu, menar Niclas Torstemo.
– Ja, det är långt borta. Han har ju inte ens kommit i mål i år än och vi måste hitta felet så att han börjar löpa ut som vanligt igen. Han känns otroligt stark och fin, men det är något som inte stämmer när det väl blir lopp.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.