Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Total familjelycka

Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD
Alf Jonsson var 100-procentig som tränare på Skellefteåtravet eftersom både Grandina och Granessa vann med sonen Jimmy Jonsson i sulkyn. Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD

Bergsåkers altmeister Alf Jonsson har bara fyra hästar i stallet. Två av dem startade i Skellefteå under dagens lunchtrav och det blev dubbla segrar med sonen Jimmy Jonsson i vagnen. Grandina och Granetta är dessutom halvsyskon!

Publicerad:

Man kan verkligen prata om familjelycka i dubbla avseenden. Alf Jonssons Skellefteåtur inleddes redan under måndagen.
– Vi har fem-sex timmar enkel resa till Skellefteå. Jag tycker det är för tufft mot hästarna att åka tidigt under morgonen och sedan starta i lunchtrav. Nej, nu inledde vi under måndagen istället och plockade upp Jimmy i Örnsköldsvik, sedan han kört färdigt där. Grandina och Granessa övernattade i ett stall inne på Skelleftetravet och vi fick dessutom lite sovmorgon. Jag hade nämligen ordnat en som fodrade på morgonen, så vi behövde inte ut på banan förrän vid 9-tiden, berättar Alf.

Den sistnämnde trodde mest på fyraåriga stoet Granetta (e. Tekno Odin-Granina) i sjunde loppet, men först ut var två år äldre halvsystern Grandina (e. Klack Jo) direkt i V4-inledningen.
– Grandina hade bara ett lopp i kroppen, men det löste sig bra när Jimmy kunde släppa ledningen till Guli Storm. Gustav Andersson brukar ju köra hela vägen och luckan kom också på ett perfekt sätt, fortsätter Alf, som fick se Jimmy måtta in det hela med nos.

Med Granetta blev det betydligt enklare, då hon var överlägsen i ST:s grundserie. Sammanlagt sprang Alfs två hästar in 50.000 kronor.
– Det känns roligt när hästarna fungerar, avslutade Alf, som inte har bestämt sig för några nya lopp:
– Nej, Jimmy är avstängd ett tag, så vi får avvakta med den biten.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.