Sveriges ledande travtidning
ANNONS

On Track Piraten bara bäst

Foto: LEIF NORBERG/ALN
On Track Piraten med följe. Foto: LEIF NORBERG/ALN

On Track Piraten går från klarhet till klarhet. Finalsegern i gulddivisionen togs hur övertygande som helst och därmed är åttaåringen klar för Olympiatravet om en månad.

Publicerad:

- Vi har siktat mot Olympiatravet i år och så stämmer det så här hundraprocentigt. Det är fantastiskt, sade tränaren Hans R Strömberg.

Efter tredjeplatsen, från 40 meters tillägg, i V75-Mästaren i februari har On Track Piraten vunnit gulddivisionerna på Bollnästravet (20 februari), på Bergsåker (5 mars) och på Romme (27 mars) . Att starta i gulddivisionsfinalen endast sex dagar efter senaste segern var definitivt inget som påverkade On Track Piraten negativt. Han var bara bäst, fram- och baklänges.
 
Johnny Takter räknade rätt gällande körningen om positionerna när han först rundade Dreams Take Time fram utvändigt ledaren och sedan släppte till Alfas da Vinci så att han sedan satt i andra par utvändigt med On Track Piraten. 
 
Spring Erom drog i jämnt 1.12-1.12,5-tempo i täten och sedan On Track Piraten fått kliva på i tredjespår genom slutkurvan kopplades segergreppet lätt på upploppet på 1.11,6a/2.140 meter.
 
- Han ger sig aldrig, sade Johnny Takter om On Track Piratens sista 100 meter av loppet.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.