Sveriges ledande travtidning
ANNONS

On Track Piraten utan skötare

Foto: MIA TÖRNBERG
Maja Bäckman på sin ögonsten On Track Piraten. Foto: MIA TÖRNBERG

Maja Bäckman har varit On Track Piratens bästa vän under flera år, men nu har hästskötaren beslutat sig att sluta hos Hans R Strömberg och lämna Rättvik.

Publicerad:

- Jag är kär och killen bor två timmar bort. Det är lite segt att jobba, åka på trav och ha distansförhållande samtidigt, berättar Maja Bäckman till Sveriges Radio Dalarna.

Så sent som förra lördagen vann On Track Piraten Silverhästen på Solvalla med Bäckman vid sin sida. Totalt har "Piraten" sju V75-vinster under året, lägg därtill att skötarens passhästar Bottnas Commandeur, Olympic Torch och Unique Juli också vunnit rikstotolopp under året. Det gör att Maja Bäckman ser ut att bli segerrikaste hästarskötare i V75 2016.

Kool du Caux-valacken On Track Piraten är åtta år gammal och totalt har hästen sprungit in över 13 miljoner kronor. Nu ska stjärnhästen få en ny skötare.
- Det är jättejobbigt, men jag är helt säker på att hästen klarar sig för han är stentuff, fortsätter Bäckman rill radiokanalen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.