Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Träff har fått en flygande start som proffs

Foto: Lena Emmoth/TR Bild
Foto: Lena Emmoth/TR Bild

Han plockade ut proffslicensen vid årsskiftet.
Siktet är inställt på två miljoner det första året.
– Det blev ju en kalasstart med seger i Sweden Cup, konstaterar Magnus Träff.

Publicerad:

Efter många år som framgångsrik amatörtränare tog Magnus Träff steget vidare och gick proffstränarkursen på Wången. Vid årsskiftet bytte han ut B-licensen mot A.

– Jag har haft många hästägare från hela landet som har hört av sig och vill ha häst i träning hos mig och det känns jätteroligt. Problemet är bara att jag inte har någon plats i nuläget. Vi letar efter en gård och när vi har klart med den känns det som man kan börja på allvar, säger Bollnästränaren, som har åtta hästar i stallet.

Han presenterade sig på allvar som proffs i maj då hans Queer Fish (e. Varenne-Gambari) överraskande vann finalen i Sweden Cup. En gråtande Magnus Träff hyllades av den stora publiken på Solvalla.

– Det är klart att det var jättehäftigt och det är viktigt med framgångar och att man får visa upp sig. Det var den bästa start jag kunde ha fått med nya licensen, säger Magnus Träff.

När V75 drar till Hagmyren på lördag så tycker inte Träff att man ska glömma att strecka Queer Fish.

– Han känns väldigt bra i träningen och jag tycker att han har fått en kanonspår. Drömmen vore förstås att han kom ner i andra eller tredje utvändigt och att det körs tufft i ledningen de första 700 meterna, säger Magnus Träff.

Han siktar på att kunna köra tioåringen barfota.

– Det är optimalt om vi kan göra så. Men senast i Norge så skulle vi nog ha behållit bakskorna på, då det var lite löst. Han gjorde ändå ett bra lopp där och visade att formen håller i sig.

Stall Träff har också med Survival Kit (e. Going Kronos-Klupspringer) i bronsdivisionen. Där är förhoppningarna inte lika höga.

– Han blev lite bortlottad. Om Nurmos fravorit får glida till ledningen är det väl risk att loppet är över. Får han svar så får vi en liten chans att komma in i matchen.

Queer Fish är inte längre stallets ende miljonär. I torsdags klev Sugar Daddy (e. Going Kronos-Sugar Step) över miljonstrecket när han vann på Bergsåker.

– Visst är det kul att man lyckats träna fram två miljonärer nu. Siktet är annars att köra in två miljoner i år och det är i så fall okej på åtta hästar. Sedan är målet att hitta en gård så vi kan dra igång på allvar, säger Magnus Träff.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.