Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tråkiga spår för svenskarna

Foto: CLAES KÄRRSTRAND/KANAL 75
Oasis Bi jagar andra raka segern i Klosterskogens Grand Prix. Foto: CLAES KÄRRSTRAND/KANAL 75

De svenska hoppen hade ingen tur i spårlottningen till Klosterskogens Grand Prix som körs på påskafton då både Mosaique Face och Magic Tonight fick bakspår.

Publicerad:

Klosterskogens Grand Prix blev ett riktigt fint lopp för den högsta eliten. Förutom Magic Tonight och Mosaique Face så är även de svensktränade Oasis Bi och Stepping For Money med i loppet. De möter ett starkt hemmalag som frontas med Mr. X.F. Royal och Winmecredit. Förstapriset i loppet är 300.000 norska kronor.

Resten av dagen håller också väldigt hög klass. I Moe Odins äreslopp möter Lannem Silje eliten igen och nu ställs hon kanske mot det tuffaste motståndet hittills då bland annat Bork Odin gör årsdebut.

Ett annat spännande kallblodslopp är Telemarksloppet då den nya snackhästen Tomeld Ö.K. gör årsdebut efter det fantastiska kvalloppet på 1.22,0/2.060 meter. Springer han i närheten av samma tid som i kvalet borde han vinna loppet med hela upploppet.

Det enda loppet som blev en besvikelse var fyraåringsloppet Habibs minnelöp där bara sju hästar kommer till start. Bland dem finns Roger Walmanns Exodus Hanover som gjorde en bra Sverigedebut i onsdags som trea och Lutfi Kolgjinis Onceforall Face. De ställs mot tre Frode Hamre-hästar där Kapow Hanover vann debuten i Norge och den här gången får Björn Goop i sulkyn. Frode Hamre kör själv Choco Sun som gör debut på europeisk mark.

Klosterskogens Grand Prix
Förstapris: 300.000 norska kronor
2.100 meter autostart

1. Classic Grand Cru – Eirik Höitomt
2. Thai Broadway – Gunnar Austevoll
3. Mr X.F. Royal – Lars Anvar Kolle
4. Remee la Marc – Vidar Hop
5. Stepping For Money – Anders K Brekke
6. Winmecredit – Frode Hamre
7. Oasis Bi – Björn Goop
8. Broadway Legs – Geir Mikkelsen
9. Mosaique Face – Lutfi Kolgjini
10. Magic Tonight – Örjan Kihlström

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.