Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Tränar väldigt bra"

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Tomas Malmqvist har två startande i Kalmar. Foto: MARTIN LANGELS/ALN

Tomas Malmqvist åker till Kalmar med två frågetecken. Men hans franska nyförvärv känns onekligen väldigt spännande på förhand.

Publicerad:
Jägersrotränaren har inte bara kulltoppar som Tumble Dust, Backfire och Tunika i stallet. Det finns en och annan häst på listan som inte slagit igenom än.
Ikväll i Kalmar kommer två av dem till start. 
Spännande är förstås nyförvärvet Become Money i fyraåringsloppet (V64-2).
– Han kom till mig för någon månad sedan efter en sejour i Danmark. Det är en stor häst som tränat väldigt bra, men jag tar mest ut honom här för att se hur han står sig, säger Tomas. 
Den 5 mars gick Become Money ett provlopp på 1.14,7/2.160 meter. Hästen kördes till ledningen tidigt av Christoffer Eriksson, drog på i ensamt majestät, och avslutade drygt 1.14 sista rundan till överlägsen seger. 
– De övriga hästarna var så dåliga att han fick lunka på i sin egen lilla värld. Han var fin, men det sa inte hur mycket som helst och det är svårt att sätta in honom i kvällens lopp. Jag är spänd på att se vad han kan hitta på, men det är svårbedömt att säga hur långt han räcker, säger Tomas Malmqvist som planerar att köra fransmannen med skor och öppet huvudlag så här i första starten. 
I lopp 5, innan V64-tävlingarna, har han även Even Sweeter till start. Ett fyraårigt sto som inte har vunnit på tio starter. 
– Hon har tränat bra i ett år, men inte levererat i lopp. Till kvällens start har vi ändrat i träningen och utrustningen, men hon måste ändå visa bättring innan jag vågar tro på henne, säger Tomas Malmqvist.
FAKTA

Kalmar

Kalmartravet
394 70 Kalmar
Tel: 0480-44 35 50
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 25,5 m
Bredd 1640: 26,0 m
Upploppets längd: 207 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.