Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tränaren: "En olycka och hästen är inte skadad"

Foto: Thomas Blomqvist/Kanal 75
Foto: Thomas Blomqvist/Kanal 75

En film i sociala medier visar hur hans häst halkat på isen, en film som många reagerat på. Tidigare amatörtränaren är ångerfull, men lättad.
– Det var klantigt av mig, men det hela var en olycka. Ingen häst har kommit till skada, säger han.

Publicerad:

Under helgen lades ett videoklipp ut på sociala medier där man kunde se hur en unghäst ligger på marken sedan den halkat på isen. Hästen var oskodd och fick således inget grepp för att komma upp på benen igen. Amatörtränaren, som håller till i Enköpingsområdet, förklarar vad som hänt.
– Hästen halkade då vi var på väg ut på en träningsrunda. Hästen var oskodd och har varit så länge, men vi har gått på samma väg hela vintern utan att någonting hänt. Det hela var en olycka, säger Enköpingsbon.
I videon hör man hur en kvinna skriker på mannen i fråga, något som tidigare amatörtränaren menar inte hjälpte till.
– Hon förvärrar situationen. Istället för att hjälpa till valde hon att ta upp sin kamera och skrika dumheter mot mig. Det var bara rena turen att hästen inte blev skrämd av hennes beteende.
Hur kunde detta få ske? Har du inget ansvar som tränare?
– Det var klantigt gjort av mig och det tar jag på mig. Att hästar halkar händer mest hela tiden, men tyvärr ser det väldigt illa ut på filmen. Vad jag däremot vill säga är att hästen inte har några som helst skador och det känns bra.
Svensk Travsport har varit på plats för att utreda vad som hänt. Kommentar?
– Det stämmer att de var på plats under måndagen. Jag var inte hemma, men de har pratat med mig i efterhand. Jag tar åt mig av vad de sade, givetvis. De ville bland annat att en veterinär skulle ta en koll på hästen och jag hoppas att min veterniär kan komma ut till stallet redan i morgon så vi får det ur världen.
Kring själva uppståndelsen kring videon är han ledsen.
– Det har verkligen fått stor uppmärksamhet, vilket är tråkigt. Man ska veta att relationen mellan mig och personen som filmade är ansträngd. Det känns mer som att det var ett tillfälle för henne att sätta dit mig, än att hon tyckte synd om hästen. Det är dessutom hon som är anläggningsansvarig och anläggningen var inte sandad tillräckligt, avslutar den berörde.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.