Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tränaren om framtiden för Oasis Bi

Foto: Thomas Blomqvist
Oasis Bi. Foto: Thomas Blomqvist

Årets Prix d'Amerique var rena öknen, men tävlingskarriären är troligtvis inte över för Oasis Bi.

Publicerad:

Mantorptränaren Stefan P Pettersson är hemma med sin tioåring efter söndagens Prix d'Amérique. Oasis Bi hade hugg på tätplaceringarna – de första 300-400 meterna – men i sista kurvan var det slut i tanken och hästen slutade sist av de felfria på 1.12,7/2700 meter. Direkt efter loppet var tränaren osäker på tioåringens framtid, men med några dagars distans finns det i alla fall en liten plan. 
– Allt är bra med hästen och han tog resorna på rätt sätt. Det är inte helt spikat, men det troliga är att vi hoppar över finalen på Solvalla nästa vecka. Oasis kommer fortsätta att tjänstgöra som avelshingst, men jag vill inte säga att det är sluttävlat. Planen är att få igång honom till hösten igen, men det förutsätter att hästen känns som han ska och visar att han fortfarande vill vara med och kriga, säger Pettersson.

Oasis Bi har startat 83 gånger, tagit 18 segrar total (den senaste i april 2017) och sprungit in nästan 18 miljoner kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.