Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tränarna hoppas på lösning i namnfrågan

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Jörgen Westholm är ledamot i Travtränarnas Riksförbund. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

I går avslutades Travtränarnas Riksförbunds möte på Wenngarn. Där fick ST ta del av tränarnas tankar om bland annat propositionsskrivning. 

Publicerad:

Jörgen Westholm är styrelseledamot i TR och var en av de närvarande på mötet som hölls på Wenngarn under onsdagen och torsdagen. Flera motioner behandlades och ST:s representanter fick en hel del att ta med sig. 
– Det var ett bra möte och ett bra föredrag. Många punkter har tagits upp och vi har haft en god diskussion, summerade Jörgen Westholm. 
Förhoppningen är att diskussionen ska närma sig ett slut när det kommer till frågan om tränarnamn i grafiken över vinnare som visas i tv-sändningarna och på ATG Live – en fråga som TR har drivit länge. 
– Vi har drivit den punkten i många år. Senaste tuffa diskussionen vi hade var tillsammans med Erik Westberg. Han ansåg då inte att det fanns plats för det i grafiken helt enkelt. Vi tycker att det är helt naturligt att den som tränar hästen ska stå med i grafiken, men det har man inte tyckt i mediabolaget tidigare. Erik (Adielsson) sade att han skulle ta upp frågan med Per Tellander (VD, Kanal 75) direkt. Det är vi glada för.
Vidare betonar Westholm att frågorna som drivs inte bara är till gagn för tränarna utan för Travsporten i stort. 

Någon diskussion blir dock inte aktuell om tidsschemat under en tävlingsdag plötsligt skulle kortas ner. I alla fall om TR får bestämma. 
– Vi uppmanar våra medlemmar till bojkott om man ruckar på defileringen. Det får inte hända att man skär på tiderna.
Upplever ni att det har ökat?
– Inte ökat, men det händer och det är inte acceptabelt. 
Johan Lindberg besvarade TR:s oro och höll med om att det inte alls får förekomma.
Kanske togs också ett steg i riktning mot en central propositionsskrivning i framtiden. 
– Vi aktiva tycker inte att det nuvarande systemet fungerar. Som det är nu så blir det propositionskrockar bland banorna runtom i landet. En central propositionsskrivning skulle bädda för ett jämnare flöde. 
– TR var absolut den mest drivande i det nya anmälningssystemet som kom för ett tag sedan. Det har mötts av mycket beröm. Vi hoppas att ST förstår att vi som är använder systemen varje dag också är de som har god insyn. 
Läs en sammanställning från onsdagen och torsdagen på Wenngarn här

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.