Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Travarhälsan utökas

Foto: Lars Jakobsson/Kanal75
Foto: Lars Jakobsson/Kanal75

Efter drygt ett år med Travarhälsan utökar ST djuromsorgsprogrammet med campkontroller.

Publicerad:

En campkontroll är stallbesök där där en kontrollant hälsar på tränaren och tillsammans går de igenom vissa punkter. 
• Hästhållningen
• Dokumentation av behandlingsjournaler och hästpass
Om det finns anmärkningar eller förbättringsmöjligheter i hästhållningen diskuterar man dem och möjliga lösningar. Efter besöket får tränaren hem ett protokoll via e-post eller brev. Regionkontrollanten skickar också med informationsmaterial om djurskydd, journalföring eller annat som de diskuterat.
Tidigare har de här kontrollerna utförts av represententer från licenskommittén på respektive bana. Nu får du som tränare istället vanligen möta en av Travarhälsans sex regionkontrollanter. 
Travarhälsan är travsportens verktyg för att kontrollera och visa hur väl våra hästar mår och att vi lever upp till djurskyddslagstiftningen krav. I campkontrollen dokumenteras kontrollresultaten på ett systematiskt sätt som ger ett värdefullt underlag för utveckling av sporten och hästvälfärden. 
Travarhälsan jobbar mot att bli ett godkänt kontrollprogram av Jordbruksverket och en likriktad campkontroll är ett viktigt steg på vägen dit.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.