Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Travet till Bro Park

Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp
Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Sedan ett år tillbaka återfinns galoppen i Stockholmsområdet på Bro Park.
Den 10 juli gör travet samma resa.

Publicerad:

Den 10 juli anordnas kvällstävlingar på Bro Park. Ett udda inslag under tävlingarna kommer bestå av ett sulky- och ett montélopp på Bro Parks gräsbana. 49.700 kronor per lopp delas ut i prispengar, med 20.000 kronot till vinnaren och totalt åtta priser. Sulkyloppet är för treåriga och äldre hästar med högst 150.000 kronor intjänat. I montéloppet för fyraåriga och äldre hästar med högst 300.000 kronor på kontot starta.
– Jag hoppas att det kommer mycket ny publik till banan. Nu får man chansen att se både trav och galopp på en toppmodern arena. Jag tror också att travfolket kommer tycka att arenan är häftig och annorlunda att tävla på, säger Svensk Galopps sportchef Dennis Madsen i ett pressmeddelande.
Trav på gräsbana i Sverige testas regelbundet, men precis som nu bara något enstaka lopp. Då har det varit Göteborg Galopp som ställt upp med sitt underlag.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.