Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Travfest på Billund med svenska hopp

Foto: MIA TÖRNBERG
Foto: MIA TÖRNBERG

På söndag bjuder Billund in till sin största dag för året med danska Sprintermästaren som den stora höjdpunkten. Tre svenska tränare finns med i huvudnumret med 75.000 danska kronor i förstapris. 

Publicerad:

1200-meters Billund på Södra Jylland dukar upp för travfest på söndag och det finns flera spännande namn i startlistorna. Mest intresse lockar givetvis danska Sprintermästaren för fyraåringar över 1.600 meter. Här syns Flemming Jensens skjutare Shootproof som vann Fyraåringseliten på Charlottenlund senast, franska Derrick de Nganda i Henk Grifs träning och Steen Juuls Bali. De svenska färgerna försvaras av Marcus Lindgrens Den of Warlock, Joakim Lövgrens Racing Mange och Tomas Malmqvists Crown Wood. Joakim Lövgren har vunnit danska Sprintermästaren tre gånger: 2005 med Torvald Palema, 2008 med Baldessarini och 2012 med M.T.Golden Boy. 

Sprintermesteren, 1.600 meter auto, 75.000 DKK i förstapris, lopp 10 kl 16.30, söndag:
(häst-kusk-tränare)
1. Bali - Steen Juul
2. Den of Warlock - Jeppe Juel (Marcus Lindgren)
3. Racing Mange - Ken Ecce (Joakim Lövgren)
4. Börge - Henrik Lönborg (Steen Juul)
5. Derrick de Nganda - Rene Kjaer (Henk Grift)
6. Wanaka - Michael Lönborg
7. Basic Instinct - Birger Jörgensen (Martin Hansen)
8. Shotproof - Flemming Jensen
9. Crown Wood - Kasper K Andersen (Tomas Malmqvist)
(spår 1-6 innebär framspår på Billund, 7-9 bakspår)

I stoavdelningen har Tomas Malmqvist Dizzy Broad till start och hon ställs mot bland annat Nicolaj Andersens Beatriz och Jeppe Juels Bikini. Malmqvist har även starthäst i Treåringseliten och då handlar det om Flirt Fortuna.  I Travkongen för 3-14 åriga hästar över 1.900 meter syns bland annat Stand And Deliver, Gigant Slugger och Nok'en Fräkkert, som körs av Jörgen Sjunnesson. 

ATG kommer inte att sända från Billund eller erbjuda spel till tävlingsdagen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.