Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Travronden fortsätter att värva

Foto: null
Patrick Sjöö och Johanna Reimers förstärker Travronden.

Från ÖstersundsPosten kommer nu Patrick Sjöö – tidigare sportchef och krönikör – och från Expressen hämtas nyhetschefen Johanna Reimers.
- Det känns fantastiskt kul att få följa travet till 100%, säger Patrick Sjöö.
- Väldigt pirrigt, precis som det ska kännas när man börjar ett nytt kapitel i livet, säger Johanna Reimers.

Publicerad:

Travronden fortsätter att förstärka nyhetsverksamheten. Nu rekryteras Johanna Reimers, 35, från Expressen för att leda och utveckla nyhetsarbetet i alla kanaler. Samtidigt väljer Patrick Sjöö, 45, att lämna Östersund för att istället ansluta till Sveriges äldsta och största travtidning.

– Vi har mycket spännande på gång och både Johanna och Patrick tillför värdefull kompetens och erfarenhet i vår strävan efter att vara det ledande travmediet i alla kanaler, säger Travrondens chefredaktör Joakim Svensson.
Patrick Sjöö, 46, har arbetat som journalist sedan 1988 och varit en uppskattad och profilerad reporter och krönikör i ÖstersundsPosten sedan 1995. Som mångårig sportchef för lokaltidningen har han också framgångsrikt drivit en välbesökt travblogg samt anfört tv-programmet ”Travsurr” tillsammans med travprofilen Bo Eklöf. Nu väljer han att ansluta till Travronden i Stockholm.
– Travet har alltid varit nummer ett för mig. Men som sportreporter måste du springa på allt. Jag har bevakat och skrivit om trav i 28 år, jag har jobbat som marknadschef på en travbana, jag tog amatörlicens, jag har ägt hästar och kört travlopp. Mitt första Elitlopp såg jag 1992. Att nu få följa travet till hundra procent känns fantastiskt kul, säger Patrick Sjöö.
– Jag hoppas att kunna tillföra mer udda reportage. Fortsätta syna sporten, såväl positivt som negativt. Och förhoppningsvis kunna hjälpa till att utveckla den digitala sidan, som jag tycker är spännande, och samtidigt som papperstidningen bevaras. En balansgång jag levt med som anställd på lokaltidning.
Joakim Svensson, chefredaktör:
- Travronden har en stolt tradition av uttrycksfullt berättande och behovet av att nå ut med det har sällan varit större. Vi söker efter de bästa journalisterna i branschen och Patrick är definitivt en av dem. Med honom får vi in nya ögon som kommer att ge våra läsare ännu fler intressanta perspektiv.
 
Johanna Reimers, 35, har arbetat som journalist i Stockholm i över ett decennium och har en bakgrund inom tidning, radio och tv. Senast kommer hon från ett uppdrag på Expressen som krönikör och reporter, där hon också bevakat flera OS som VM och EM på plats. Rollerna har sedan 2008 varierats med nyhetsledande uppdrag på sportredaktionen.
Reimers blir den första kvinnliga nyhetschefen på Travronden – som getts ut sedan 1932.
– Jag har haft en fantastisk tid på Expressen, men efter så pass lång tid började det bli dags för en ny utmaning. Då dök Travronden upp och erbjöd det – en arbetsplats och en redaktion som står inför en spännande resa. Jag kände direkt att jag vill vara med om den, säger Johanna Reimers som är uppväxt i Värmland och länge har haft hästar kring sig.
– Jag hoppas kunna tillföra ny energi och kompetens när det gäller det publicistiska tänket, framförallt på den digitala sidan. Jag vill att all den enorma kunskap och spetskompetens som finns ska nå ut ordentligt, både på fördjupat och nya vis.
Joakim Svensson, chefredaktör:
- Travrondens ambitioner av att vara nyhetsledande och agendasättande förenas perfekt i Johanna. Hon har gedigen erfarenhet av klassiskt nyhetsarbete, i både text och rörlig bild, och har dessutom gjort fotjobbet från hela världen. Med henne i verksamheten ökar vi nyhetspulsen samtidigt som våra ambitioner att bevaka och granska travsporten i alla kanaler förstärks.
Båda börjar sina uppdrag inom kort.
- Jag ser fram emot att ha dem i vårt passionerade lag. Både Patrick och Johanna kommer att bidra till att utveckla Travronden, Sveriges största och äldsta travtidning, i alla kanaler. 
 
 
 
Fakta
Patrick Sjöö
Ålder: 46 år.
Tidigare roller: Sportchef, krönikör, reporter, programledare och marknadschef.
Tidigare arbetsgivare: ÖstersundsPosten, Östersundstravet, Nya Norrland.
 
Fakta
Johanna Reimers
Ålder: 35 år.
Tidigare roller: Nyhetschef, krönikör, reporter och utlandskorrespondent.
Tidigare arbetsgivare: Expressen, SVT, SR Skaraborg, Ung Cancer.
 
För mer information kontakta:
Joakim Svensson 08-525 251 82. 
Patrick Sjöö 072-743 75 96. 
Johanna Reimers 076-913 25 27.
ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.