Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tre av fyra till final

Foto: HANOLD/ALN
Foto: HANOLD/ALN

Jan-Olov Persson skickade en trio hästar till norska Opland-Biri för uttagningslopp inför kommande helgs finaler. Järvsö Pegasus och Uggla I Mossen blev båda finalklara, däremot galopperade Tand Kraft bort sig.

Publicerad:

Utflykten till Opland-Biri blev inte som väntat för Jan-Olov Persson med sin Tand Kraft. Megafavoriten galopperade bort alla sina möjligheter. Perssons andra häst, Järvsö Pegasus, körd av Ulf Eriksson, ledde loppet länge, men slutade till sist trea efter att ha fått problem med aktionen över upploppet.
– Det stämde inte riktigt för Tand Kraft och han galopperade flera gånger. Järvsö Pegasus var också han nära galopp, men kämpade på bra, sade Jan-Olov Persson.

Bättre gick det för Perssons Uggla I Mossen som vann sitt uttagningslopp enkelt. Detta med Ulf Eriksson i sulkyn. Hästen gick upp utvändigt om ledaren i sista sväng och vann sedan lätt. Jan-Olov Persson körde själv Sirifaxa i loppet och slutade trea.

Finalfälten på Opland-Biri kommande lördag:
Hingstar och valacker - Förstapris: 400.000 NOK
1. Tyri Loke
2. Troll Soten 
3. Moe Tjalve 
4. Neslands Faksen
5. Järvsö Pegasus 
6. Sjö Vinn 
7. Voll Solen 
8. Brenne Brakar 
9. Alsaker Blest
10. Valle Storm 
11. Wellek 
12. Havblikk

Ston – Förstapris: 200.000 NOK
1. Aina G.L. 
2. Möller Jerka
3. Tekno Lotta
4. Sirifaxa
5. Eigelands Helga
6. Alve Frökna
7. Teknologika
8. Berglund Svarta
9. Uggla I Mossen
10. Jerkla O.K. 
11. Stjerne Linn
12. Reime Stjerna

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.