Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tre miljoner för klassisk travmark

Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD
Alf Jonsson är fortfarande hyresgäst på det nyligen sålda stallområdet utanför Bergsåkers stallbacke. Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD

Bergsåkerstravet har sålt stallområdet beläget på andra sidan vägen från den ”riktiga” stallbacken. Det är en privatperson som köpt denna klassiska travmark för tre miljoner kronor.

Publicerad:

Det är många kända tränare som genom åren huserat på det här stallområdet, som bland annat innefattar 32 boxar samt en del hagar. Alf Jonsson är den som varit där längst.
– Jag jobbade där under tre år som lärling hos Elis Skoglund i mitten av 60-talet och har därefter varit i samma stall från 1970 ända fram till nu. Vi hyresgäster ska få höra lite mera om förutsättningarna från den nya ägaren i mitten av januari, berättar Alf.

Bergsåkers travbana invigdes 1932 och några år senare byggdes just det här aktuella stallområdet upp. Så vi pratar verkligen om klassisk travmark.
– Arne Holmström, Holger Skoglund och Åke Bäckström är bara några av alla de som haft framgångsrika tränarrörelser här, påpekar Alf.

Bergsåkers travbanechef Jens Berglund är nöjd med försäljningen. Det är Matts Björkholm som tillsammans med fyra barn gjort slag i saken. Detta för tre miljoner kronor. Matts har sedan tidigare en egen fastighet alldeles i anslutning till det nyinköpta stallområdet.
– Vi har hyrt ut boxar, men inte haft så stora förtjänster på det här stallområdet. Nu känns det bättre att sälja och få in pengar som kan investeras i tävlingsverksamheten istället. Ägarskiftet blir definitivt den 30 mars och jag hoppas att det här ska bli en bra lösning för båda parter, säger Jens Berglund.

Bergsåker har servitut då det gäller slingan upp mot Huli. Så försäljningen ska inte innebära några försämringar för de som tränar sina hästar på Bergsåkerstravet.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.