Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tre nya dagar för Gelormini

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
Gabriele Gelormini. Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

Gabriele Gelormini avtjänade inte de tre avstängningsdagar som han dömdes till i Olympiatravet. Nu har franska travförbundet satt tre nya avstängningsdagar istället.

Publicerad:

Något gick fel i kommunikationskedjan efter att Åbys måldomarnämnd satt tre dagars avstängning för oreglementsenlig drivning av Elitloppsklare Voltigeur de Myrt i Olympiatravet, när denne spurtade till tredjeplatsen för Gabriele Gelormini. Avstängningen blev dock aldrig inmatad i det franska sportdatasystemet, till synes på grund av ett administrativt misstag begånget på franska travförbundet S.E.C.F.  Gelormini kom därför att köra fyra lopp på Vincennes den 9 maj, när han egentligen hade sin första avstängningsdag.

Gabriele körde även Copenhagen Cup med Voltigeur de Myrt dagen efter, 10 maj, men det var i sin ordning eftersom grupp I-dispens gäller i det loppet.

Efter att franska förbundet nu rett ut varför Gelorminis avstängning aldrig kom att träda i kraft den 9-11 maj, så har man nu satt tre nya avstängningsdagar; 26-28 maj. Alltså tisdag-torsdag nästa vecka.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.