Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tredje raka för Roly Poly

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Roly Poly avslutade starkt till tredje raka segern. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Axevallatränaren Eric Martinsson har Roly Poly i absolut toppform. Under lördagen ordnade det nioåriga stoet tredje raka segern – varav den andra på V75.

Publicerad:

Eric Martinssons Roly Poly (e. Express It) fortsätter att gå från klarhet till klarhet. Det nioåriga stoet hade ett trist utgångsläge med bakspår på tillägg, men kunde trots det sätta nosen först efter en övertygande avslutning. Roly Poly tog sin tredje raka seger, varav den andra raka inom rikstoton.
– Hon är snabb när hon får de här loppen och hann dit. Det var lågt tempo samtidigt som hon låg på lite och jag var inte säker på att hon skulle ha den här avslutningen, men det hade hon. Får hon den här typen av lopp är hon riktigt vass, säger Carl Johan Jepson.

Från rygg på ledaren fick Jorma Kontio luckan tillsammans med Timo Nurmos-tränade Sebastian Journey (e. Andover Hall). Och väl där small det bara till. Den sexårige valacken ordnade karriärens femte seger i den 20:e starten när han kom i mål på 1.15,8a/3140 meter. En seger som togs närmast före Vikings Preacher och Shorthanded Jag.
– Planen var att köra i ledningen, men Eriks häst var snabbare. Min häst hade mycket krafter kvar och spurtade bra. Vi fick ett fint lopp och fick luckan perfekt. Det är en bra häst det här och Timo berättade före loppet att hästen hade toppform, säger Ulf Ohlsson.

Andra raka segern ordnade Mats L Andersson-tränade Andy Pandy One (e. Andover Andover) när han tillsammans med Anders Eriksson plockade hem KG Holgerssons Minneslopp som kördes för första gången. Loppet blev händelserikt och Anders Eriksson hittade tidigt andra utvändigt med sin uppsittning. Dryga halvvarvet från mål attackerade Andy Pandy One via tredjespår och kort senare satt han i ledningen. Segern blev till sist överlägsen på 1.15,2/2160 meter.
– Vi fick en bra start i varje start och hamnade bra på det i den giltiga starten. Hästen är klok och fin och höll sig lugn. Han skötte sig perfekt idag. Jag satt och velade lite grann för jag tyckte att jag hade en bra rygg och jag beslutade mig för att ge mig iväg och det var nog vinstgivande, säger Anders Eriksson.

Två starter under 2019 har slutat med två segrar för Daniel Redéns Sorbet (e. Super Photo Kosmos). Zenit Brick såg ut att ha allt under kontroll i ledningen, men Örjan Kihlström fick rejäl fart på Sorbet över upploppet och Sorbet avslutade starkt till seger på 1.12,9a/2140 meter. Tvåa blev Zenit Brick medan On Track Piraten blev trea. Daniel Redén har tidigare berättat att Sorbet är en av de hästarna han planerat att bussa ned till Paris under Prix d'Amérique-helgen.
– Han var ännu vassare idag tycker jag och banan passade nog honom bättre denna gång. Det var en bit fram, men han kändes smällfin och jag förstod att han skulle avsluta bra. Sedan är det alltid svårt att veta om det ska räcka till seger, säger Örjan Kihlström.

Conrad Lugauer har en intressant fyraåring i Night Brodde (e. Up And Quick). Hingsten ordnade karriärens fjärde seger när han från ledningen var överlägsen i Klass II-försöket på 1.13,8a/2140 meter.
– Han vann på en 1.14-tid i volt som treåring, så han kan sådana här tider, men sättet som han vann på i dag var övertygande. Vi hoppades att han skulle vinna och det löste han på ett väldigt bra sätt. Jag är jättenöjd med honom, säger Conrad Lugauer.

Rauno Pöllänen satt tidigt i ledningen med egentränade Västerbo Grosbois (e. Good As Gold), men valde att överlåta kommandot till Super Zantos efter ett halvvarv. Genom sista sväng uppenbarade sig luckan för Västerbo Grosbois som enkelt kopplade segergreppet och kom i mål på 1.14,8/2640 meter. Det här var Västerbo Grosbois andra raka seger inom rikstoton – han vann på V75 på Rommetravet så sent som den 29 december.
– Loppen har blivit körda precis som jag velat två gånger i rad. Vi hade bra spår idag och jag vet om att min häst är snabb ut. Jag trodde att vi kunde nå ledningen och sedan ville jag släppa till en bra rygg. Min häst kändes väldigt fin under loppet och när jag lyfte ut honom i andraspår så kände jag att det finns mycket att åka med. Han börjar närma sig sin fina form som han hade i somras. Han var ännu bättre idag än förra gången, säger Rauno Pöllänen.

I försöket till bronsdivisionen var det inget snack om saken. Ulf Ohlsson stack till tät per omgående med Reijo Liljendahl-tränade Exclamation Mark (e. Cantab Hall) och efter att ha varvat på 1.13,5 stack femåringen undan till en överlägsen till slut. Detta på segertiden 1.12,6a/1640 meter. Det här var hästens andra raka V75-seger och den nionde segern i karriärens 24:e start.
– Han var riktigt fin. Det var en behaglig resa. Hästen öppnade riktigt bra och kurvan räddade oss till slut och vi hade turen på vår sida. Han är inte van att springa över kort distans, men var väldigt löpglad och stark hela vägen in i mål, säger Ulf Ohlsson.

V75 – Solvalla
Rätt rad: 4–9–7–14–4–7–3

Utdelning:
7 rätt: 158.075 kronor
6 rätt: 1.504 kronor
5 rätt: 141 kronor

Omsättning: 78.743.420 kronor

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.