Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Trefaldige V75-vinnaren flyttar tillbaka till Norge

Foto: Kanal 75
Hades Håleryd och Erik Adielsson vid en V75-seger på Färjestad. Foto: Kanal 75

Sju segrar – varav tre på V75 – och drygt en halv miljon insprungna kronor. Hades Håleryd har haft två framgångsrika år hos Peter Untersteiner, men nu vänder sjuåringen tillbaka till Norge.

Publicerad:

Ny, eller rättare sagt nygammal tränare är Arild Berås. Sörlandetproffset hade Hades Håleryd i stallet innan hästen flyttade till Peter Untersteiner och gläds nu över återkomsten.
– Hästen är såld och efter ägarbytet kom han tillbaka. Det känns jättebra att han är här igen, det är en väldigt fin häst, säger Arild Berås och fortsätter:
– Allt verkar bara bra med hästen och planen är att han ska starta i ett stayerlopp på Klosterskogen i påsk.

Svenskfödde Hades Håleryd exporterades till Norge som tvååring 2013 och inledde sedan sin tävlingskarriär där. 2016 kom han till Peter Untersteiner och i Halmstadstränarens regi blev det bland annat tre rikstotosegrar. Totalt har hästen sprungit in närmare 800.000 kronor på 53 starter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.