Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Trippel för kylig Kihlström

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Järvsö Blomster var en av Örjan Kihlströms tre V75-vinnare på Romme. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Örjan Kihlström hade minst sagt en bra dag på jobbet då han tog en trippel inom V75-spelet på Romme.

Publicerad:

Redan i den inledande avdelningen bärgade Kihlström första V75-segern. Detta bakom favoriten Beppe Am (e. Enjoy Lavec), där Kihlström var kylig och placerade hästen invändigt en bit bak i kön. Ut på sista bortre långsidan galopperade en konkurrent framför Beppe Am, som i sista sväng kunde lotsas ut i andraspår. In mot upploppet fick Beppe Am fritt spelrum och avgjorde lätt på 1.16,6/2.640 meter.

Enjoy Boko (e. Credit Winner) och Erik Adielsson blev svaret i V75-2. Fyraåringen har tidigare visat hetsiga tendenser, men under lördagen höll hon sig coolare. Efter ett lugnt första halvvarv var det ingen som kunde fånga in Enjoy Boko, som vann på 1.15,2a/1.640 meter.
– Det var nästan som en ny häst alltså. Jag var lite orolig innan loppet, hon var så extremt lugn. Jag hoppas att hon skulle ta sig samman och göra sitt jobb, det gjorde hon också, berömde Erik Adielsson.

I lärlingsloppet, tillika V75-4, tog Jarno Koskela karriärens första V75-seger. Detta efter att ha kört fram i dödens med Alfas Dimitri (e. Love You) efter ett varv som bara visade sig starkast på 1.15,6a/2.140 meter.
– Jag vet att han är riktigt stark och tänkte att de andra hästarna skulle vara himla bra om de skulle slå honom idag med de här förutsättningarna. Att vinna V75 och just med den här hästen är extra roligt när man alltid har trott på honom, sade Jarno Koskela.

I DubbelCupens final, V75-5, var det på nytt dags för Örjan Kihlström att beträda vinnarcirkeln. Efter att ha smugit fram Järvsö Blomster (e. Järvsöviking) perfekt i ryggar till upploppet hade Järvsö Blomster bäst spurtkrut och vann på 1.28,1/2.160 meter.

Fullbordade sitt hattrick

Från bakspår löste det sig perfekt för Al's Winnermede (e. Olimede) i V75-6, då Jorma Kontio kunde köra rakt fram i andraspår till ledning efter 650 meter. Väl i spets var Al's Winnermede i en klass för sig när Kontio lät fyraåringen spänsta undan över upploppet. Segertiden skrevs till 1.14,4a/2.140 meter. Triumfen innebar även den första V75-segern som tränare för Svante Ericsson.
– Det är en jättefin och trevlig häst att köra. Svante har gjort ett bra jobb med hästen som var fint iordning, sade Jorma Kontio.

Örjan Kihlström tog sin tredje V75-seger då han avrundade omgången med Venkatesh (e.  Varenne) och fullbordade därmed sitt hattrick. Från sjätte ytter svepte sexåringen fältet i sista sväng och avgjorde lätt upploppet ned på 1.14,3a/2.140 meter.
– Han gick otroligt fort genom svängen. Det är inte så ofta en häst rundar ett fält i den här klassen, berömde Örjan Kihlström


Rätt V75-rad:
V75-1. 3 Beppe Am
V75-2. 3 Enjoy Boko
V75-3. 10 On Track Piraten
V75-4. 2 Alfas Dimitri
V75-5. 12 Järvsö Blomster
V75-6. 9 Al's Winnermede
V75-7. 10 Venkatesh

7 rätt: 504 kronor
6 rätt: jackpot
5 rätt: jackpot

Omsättning: 81.444.880 kronor

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.