Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Trippel för Söderkvist

Foto: MAGNUS STRÖMSTEN/ALN
Gizmo de Veluwe var duktig från dödens i ett fyraåringslopp. Foto: MAGNUS STRÖMSTEN/ALN

Stefan Söderkvist hade en fin V64-kväll i Kalmar med en trippelseger som kusk och mest imponerade Admir Zukanovic-tränade fyraåringen Gizmo de Veluwe.

Publicerad:

Stefan Söderkvist fick en tuff resa med Gizmo de Veluwe (e. Andover Hall) i Fyraåringsserien. Positionen utvändigt om ledande Masterglide klarades emellertid på bra sätt och den välstammade individen avgjorde med vad som behövdes sista biten på 1.14,3a/2.140 meter.
– Det är en jättefin häst med stor och tung kropp, som det blir spännande att följa i fortsättningen, kommenterade Stefan, som ordnade andra V64-segern från spets.
Med fyraåriga stoet Melba B.T. (e. Dream Vacation) öppnade Stefan första rundan efter 1.15,2 och det blev säkert till slut.
– Hästen kändes bra hela vägen och gick undan på säkert sätt.
Stefan Axelssons-tränade fyraåringsstoet Just An Illusion (e. Quite Easy U.S.) kunde ta sin andra raka seger. Hon avslutade bra från tredje par utvändigt för Stefan Söderkvist och satte klorna i ledande Okashi Cheri kort före mållinjen. Alltså en trippel för Söderkvist!

Alfas da Vinci fick ge sig i sin årsdebut i ett långlopp för Fredrik Perssons Elliot Coger (e. Enjoy Lavec). Fredrik tilläts köra 1,17,7 första 2.000 och såg sedan själv till att trycka upp tempot ut på sista varvet för att göra livet surt för utvändige Alfas da Vinci. Inne på upploppet lyckades aldrig den forne SM-ettan få tag i ledaren.
– Hästen var sjuk senast och jag var osäker på formen. Jag körde det som gick sista varvet och i dag var han riktigt bra, kommenterade Fredrik, som segrade på 1.15,1/3.160 meter.

Anders Zackrisson och Jack Bowler (e. Micro Mesh) kunde arbeta sig fram i rygg på ledande Earthquake Neo ut på slutrundan och sedan avgöra enkelt till slut i ett långlopp.
– Sedan vi kunnat rycka skorna har Jack Bowler hittat nya växlar. Det känns väldigt roligt, sade Anders.

Peter Untersteiner tryckte sig till spets varvet från mål med Rex Lane (e. Qwerty) och det höll sedan hela vägen in i mål.
– Jag chansade och tryckte till och det var mycket vunnit när vi lyckades komma till ledningen, påpekade Peter.

Claes Svensson hittade en bra position i tredje par utvändigt trots spår tolv bakom bilen med Whisky Akema (e. Symphonic Hanover). Tempot där framme i täten hade varit högt (1.13,2 första varvet) och spurten bet fint för ”sprithästen”.
– Han fick ett fint lopp och tackade för detta genom att vinna enkelt, summerade Claes.

I det inledande treåringsloppet smög Joakim Lövgren med i vinnarhålet bakom Esprit Sisu (e. Ready Cash). Han backade sig ut lagom till slutkurvan och avgjorde väldigt enkelt i fin stil i sin debut på 1.17,4/2.140 meter.

Christoffer Eriksson spårade från start till mål med Ola Karlsson-tränade Pitch Perfect (e. Scarlet Knight). Det var första segern i sjunde starten och den togs lätt efter ett lugnt första varv.

I Wången Cup för lärlingar skrällde Markus Niklasson till rejält bakom Roger Pettersson-tränade Chick L.A. (e. Adrian Chip). Detta efter attack från tredje par utvändigt.

Det var bara 7.000 kronor till vinnaren i sista loppet, men här kom snabbaste öppningen genom 1.12,1 första varvet på ledande Loc Zubrowka. Det här bäddade dock för en säker spurtseger för Sildur (e. Love You) från tredje par utvändigt med Alexandra Hellgren i sulkyn. Tiden blev 1.13,3a/1.640 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.