Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Trippel till Stall Melander

Foto: HANOLD/ALN
Foto: HANOLD/ALN

V75-6 dominerades av Stall Melander. Solvallatränaren tog hand om de tre första placeringarna i Fyraåringseliten.

Publicerad:

Fyraåringseliten dominerades av stall Stefan Melander. Björn Goop lotsade Cruzado dela Noche till tät och öppnande första 500 efter 08,8. Trots den tuffa öppningen hade Muscle Massive-sonen inga som helst problem att gå undan på upploppet. Andra- och tredjeplatsen gick till stallkamraterna Divisionist och French Laundry.
– Det går fort för honom. Han har gått jättefort till slut i de vå senaste loppen. Det kändes bra på sista bortre långsidan och jag hade gott förtroende till hästen, säger Björn Goop.

Timone Ek satte femåringarna på plats och plockade ned Exodus Hanover trots ett lopp först utvändigt om ledaren. Loppet kantades av ett flertal galopper men det ska inte förringa insatsen av Fabrice Souloys fyraåring som var riktigt imponerande. Mr Vic-sonen har nu tagit tre raka segrar i sin nya regi och har i alla starter körts av Björn Goop.
– Han är en fantastiskt fin häst och har en extrem skalle. Vi hade krafter kvar i sista sväng och sedan kunde vi accelerera på upploppet, säger Björn Goop.

Timone Ek fick 300.000 NOK för segern.

Hero Sjöhammar vann V75 så sent som i lördags på Mantorp. Nu, en dryg vecka senare, var det dags igen. Tillsammans med följeslagaren Erik Adielsson tog de upp kampen med M.T.Insider som testade att sticka undan med halvvarvet kvar och som länge såg ut att gå mot segern. Han fick dock ge vika mot Hero Sjöhammar som gick förbi sista 50 meterna.

Stig H Johanssons femåring passerade mållinjen på fina 1.11,2a/1.609 meter.

Glen Ord Superb tog hem Stayerloppet på Bjerke. Femåringen kom igenom bra från dubbla tillägg och gick en rejäl sista bortre långsida för Geir Vegard Gundersen. Starten blev stökig där Paleo Pride kördes ut efter två omstarter och där Reckless galopperade direkt. Det såg upplagt ut för Mellby Club och Jorma Kontio som övertog ledningen tidigt men den Timo Nurmos-tränade hästen gav upp totalt med halvvarvet kvar.
– Jag är väldigt glad både som tränare och kusk och han fick visa vilket duktig häst han är som fick vinna mot bra motstånd under Oslo Grand Prix-dagen, säger Geir Vegard Gundersen.

Playing Tua trivs utanför Sveriges gränser. Senast vann hästen på danska Charlottenlund och det följde hon upp med seger på norska Bjerke. Radysin America såg länge ut att gå mot segern men Björn Goops häst galopperade mitt på upploppet. Tvåa i mål slutade Diadora B.R.
– Hon har blivit lite kvickare och får lite bättre positioner. Det har lite med balansändringara tt göra att hon får gå utan käkrem. Jag gamblade lite från start och kom väldigt bra på det från läget. Det kändes som att vi körde för andrapriset upploppet men sedan galopperade Radysin America till slut och då hade vi ju ledningen, säger Thomas Uhrberg.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.