Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Trippelseger för Artursson

Foto: ALN
Linda Artursson inledde sitt segertåg med Olimic R.L.K. Foto: ALN

Linda Artursson och Oskar Kylin-Blom dominerade vid lördagens breddtrav och vann tillsammans fler än hälften av loppen.
 – Det brukar gå bra för mig sådana här dagar, sade Linda Artursson efter sin trippel.

Publicerad:

Hon inledde med en favoritseger och avslutade med en skräll. Däremellan hann hon även med en mindre överraskning. Favoritspelade Olimic R.L.K. gjorde andra starten i ny regi och tog andra segern. Sandra Kristoffersson tränar och segertiden blev 1.17,6/2 140 meter.
– Jag ryckte tussarna redan varvet kvar och då blev det en helt annan häst och han höll farten bra hela vägen, sade Linda efter att ha övertagit ledningen på slutrundan.

Lite mer överraskande var segern bakom S.O.S.Futurliner, tränad av Sten-Ove Solvik. Från bakspår i ett sprinterlopp avgjorde han efter en stark avslutning. Segertiden blev 1.14,8a/1 640 meter.
– Han har varit sjuk och haft magproblem, men kändes mycket piggare och gladare idag, tillade Linda.

Den stora överraskningen var segern med 44-oddsaren Gorgeous Lime i det avslutande loppet. Börje Lissollas tränar och segertiden blev 1.16,0a/2 140 meter.
– Jag satt i rygg på ledaren och gick ut på sista bortre och det blev perfekt, sade Linda.

Oskar Kylin-Blom tog en dubbelseger. Han inledde med Vål Freja, tränad av Mats Söder, som i tolfte starten tog första segern sedan hon övertagit ledningen när favoriten Våffelprinsen galopperade.
– Hon blev lite konfunderad när hon blev själv, men var ändå ärlig i loppet och avgjorde enkelt när hon fick sällskap, sade Oskar efter segern på 1.35,0/2 140 meter.

Därefter vann han med Erik Holm-tränade Rockaroundsabbath. Från tredje inner kom hon ut på sista bortre och drog undan till en överlägsen seger på 1.15,7a/2 140 meter.
– Jag hade velat ha rygg på ledaren, men jag hann ut på sista bortre och när hon kom först drog hon bara undan och går alltid hela vägen in till mål, sade Oskar.

Han var sedan på väg mot en trippel då Dance Hall Days ledde större delen av loppet, men blev utdragen på linjen av Idaho Sund och Isabell Eriksson. En skön seger för Isabell som tog sin första seger. Segertiden blev 1.18,0a/2 140 meter.
– Hon har fått så tuffa lopp så jag hade inte tänkt att köra i dödens, men så blev det och det gick bra ändå, sade Isabell som till vardags jobbar hos Daniel Redén.

Thomas Ahlqvist kom från Åland med M.T.Ken Lucky som bara vara bäst från utvändigt ledaren i ett sprinterlopp. Segertiden blev 1.17,2a/1 640 meter när hon tog sin första seger.
– Hon har varit bra hela tiden, så det var skönt att få en seger på henne, sade Thomas.

Leif Åkerstedt var bestämd i körningen med Ville Blanche och tryckte sig till ledningen efter ett varv. 7-åringen fullföljde sedan rejält till seger på 1.16,3/2 140 meter.
– Han är stark och bra och jag tror att han kommer att gå 1.12 när det blir bra banor i sommar, sade Leif.

Helen Åkerlund gav Sagoprins Jevi ett perfekt lopp och han tackade genom att avgöra säkert över upploppet till seger på 1.30,6/2 160 meter.
– Han har varit lite osäker, men sedan jag gjorde lite ändringar för fyra starter och satte på gummitutor och Cantseeback har det fungerat, sade Helen efter hästens andra årsseger.

– MATS PERSSON

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.