Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Trippelt svenskt i USA

Foto: MIA TÖRNBERG
Foto: MIA TÖRNBERG

Anette Lorentzon hade fina framgångar på Buffalo Raceway, New York, under natten till måndag svensk tid.
Två segrar – båda loppen ingående i New York Sire Stakes.

Publicerad:

Loppen, för treåriga hingstar och valacker lockade med 60.200 dollar i samlad prissumma på 800-metersbanan Buffalo Raceway. Eye Ofa Tiger As (e. Chapter Seven) var den som inledde dubbeln. Tillsammans med Jason Bartlett vann hästen från ledningen, via drygt 1.10 sista 400 meterna. 1.13,0a/1.609 meter skrevs segertiden till. Det var hans sjätte seger i 13:e starten.
Guardian Angel As (e. Archangel) vann, efter att Jason Bartlett valt att gå ut i dödens från invändigt läge på sista bortre långsidan. Segermarginalen blev stor ner till tvåan i mål, på tiden 1.12,8a/1.609 meter. Hästen ståtar med fem segrar i år. Precis som Eye Ofa Tiger As ägs hästen av Kjell Johansson och ACL Stuteri.

Svanstedtseger på Pocono Downs
Ytterligare en svenskseger blev det i USA under måndagsnatten. Åke Svanstedts Sparke Plenty (e. Muscle Massive) avlade maiden på Pocono Downs i sin tionde start. 1.13,6a/1.609 meter blev segertiden och 6.000 dollar var triumfen värd.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.