Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Trippelt svenskt på pallen i La Capelle

Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD
Anders Lindqvist drog längsta strået i La Chapelle. Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD

Treåringsloppet Prix Ephata i La Capelle på fredagen blev en ren svenskuppgörelse. Anders Lindqvist drog längsta strået med Eclair du Mirel, som vann före Jarmo Niskanens Erebor och Björn Goops Embleme Castelets. 

Publicerad:

Anders Lindqvists Eclair du Mirel (e. Orlando Vici - Tentation Du Mirel) tog på fredagen sin andra seger i tredje starten. Skådeplatsen var La Capelle och det handlade om ett treåringslopp med 20.000 euro i samlad prissumma. 

Jonathan Vanmeerbeck skötte tömföringen bakom Eclair du Mirel och från bricka tre bakom bilen nådde ekipaget ledningen i startrusningen. I ett tidigt skede fick man Jarmo Niskanen med Erebor i dödens, samtidigt som Björn Goop-träningen Embleme Castelets fanns med i fjärde utvändigt tillsammans med Guillaume Gillot.

Det skulle också bli svensktrion som gjorde upp om segern till slut. I en rafflande upplösning lyckades Eclair du Mirel freda sig och sätta nosen först, före en tapper Erebor och vilt spurtande Embleme Castelets. Segertiden blev 1.19,7a/2.750 meter. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.