Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Trippelt svenskt på Vincennes

Foto: KANAL75
Björn Goop skrällde med Let's Dance D.E. på Vincennes på måndagseftermiddagen. Foto: KANAL75

Det var stor svenskdominans i första loppet på Vincennes på måndagseftermiddagen. Björn Goop skrällde med egentränade Let's Dance D.E. före Thomas Jonssons Arn Hammering och svenskägde Speed Delicious. 

Publicerad:

Sjuårige Let's Dance D.E. (e.Oscar Schindler SL-Sirmione) som tränats av Klaus Kern i Sverige flyttades till Björn Goops franska filial i höstas. Och i sin femte start i Frankrike kom första segern,  i måndagens första lopp på Vincennes för hästar som tjänat upp till 152.000 euro. 

Ekipaget satt fast i tredje invändigt med 500 kvar, men det löste sig på bästa sätt när favoriten Aulis du Courtille galopperade i rygg ledaren. Goop hittade ut och sedan bet det bra för Let's Dance D.E. som kunde spurta ned en mycket tapper Arn Hammering från ledningen sista biten. Trea slutade Speed Delicious som avslutade starkt i vida spår. Samtliga tre gick i mål på tiden 14,1/2.850. 

Segern för Let's Dance D.E. var värd 21.600 euro. Arn Hammering, som tränas av Kalmartränaren Thomas Jonsson, fick 12.000 euro för andraplatsen. Detta var Arn Hammerings tredje start på Vincennes och Love You-sonen kan nu titulera sig som miljonär.  

Speed Delicious som tränas av Philippe Billard tjänade 6.720 euro. 

I lopp sju under eftermiddagen kom nästa seger för Björn Goop och denna gång bakom Gregory Thorels Doum Jenilou (e.Rancho Gede-Prairie Jenilou) i ett lopp för fyraåriga hingstar och valacker.  Med en snabb start från bricka 3 bakom bilen nådde ekipaget spets och Goop drog sedan i ett jämnt och bra tempo i ledningen.  In på upploppet skaffade sig ekipaget en lucka till övriga och segern blev säker på 1.12.7a/2100. 

Goop hade ytterligare en styrning under dagen och blev trea med Alains Houssins Ebene du Logis efter en fin resa i andra utvändigt. Vann loppet gjorde toppstammade stoet Elegantissime (e.Ready Cash-Ivre De Victoire) som tog sin första seger sedan oktober i fjol. Brillantissimes lillasyster styrdes tidigt till ledningen av Yoann Lebourgeois och kunde hålla undan på lätta ben på 1.16,4/2700. 

I dagens sista lopp blev det en tredjeplats för Jarmo Niskanen och hans Dona Nina, som höll mycket starkt efter en resa i tredjespår- och dödens. Vann loppet för fyraåriga ston gjorde Dolga du Pommereux.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.