Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Troligen isbana i Umeå

Foto: Ola Westerberg/TR BILD
Magnus O Jonsson tog en bejublad V75-vinst under juldagen förra året bakom Hallsta Vinnex. Blir det favorit i repris? Foto: Ola Westerberg/TR BILD

På juldagen bjuder Umåker in till Winter Trot Classic med V75. Just nu ser det ut att kunna bli isbana.

Publicerad:

Det börjar bli tradition med V75 i Umeå under juldagen och loppen ser både sportsligt och spelmässigt intressanta ut på förhand. Bland annat får vi se Jan-Olov Perssons kapable Bellfaks i comeback i Kalla Hästägarkannan (V75-4). Noterbart är att tre av fjolårets V75-vinnare under just den här dagen provar på nytt, nämligen Special Major (V75-2), Hallsta Vinnex (V75-6) och Zorro Swing (V75-7).
– Vi har isbana just nu, men det kommer att bli varmare mellan lördag-måndag. Det ska dock hålla sig vid två plusgrader och sedan bli kallare igen. Så det borde det kunna fungera, även om man aldrig kan lämna några garantier. Kanske blir det så att vi stänger banan helt under helgen för att förbättra chanserna, säger Umåkers sportchef Håkan Persson, som berättar att det är gratis entré.

Här har ni alla startlistorna.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.