Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Tror han får svårt att vinna"

Foto: MALIN ALBINSSON/KANAL75
Dan Widegren. Foto: MALIN ALBINSSON/KANAL75

Dan Widegren har legat lågt i inledning på året, stallet har bara gjort tre starter. Idag startar han dock två hästar på lunchen, en av dem är Hall of Fashion (V4-4) som vann en klass II-final vid den här tiden i fjol.

Publicerad:

Först är dock fyraårige Bear My Name (V4-3). Turbo Sund-sonen öppnade snabbt till ledningen senast, men orkade inte stå emot över upploppet. Idag har man återigen ett intressant utgångsläge med spår två bakom bilen över 2140 meter.

– Han gjorde det väl hyggligt senast. Ska man skylla på något så var underlaget inte helt passande, han fick inte riktigt fäste. Sen är det inte säkert att han hade kunnat prestera bättre ändå, men det var kanske en liten förklaring. Han tränar normalt efteråt. Hur kusken tänker idag vet jag inte, men jag ligger lite lågt, säger Dan Widegren.

I V4-avslutningen är sedan dags för Hall of Fashion. Sexåringen tog tre raka segrar under vintern i fjol, däribland försök och final i klass II.

– Hästen råkade ut för borrelia i höstas och blev inte helt bra efter första penicilin-kuren. Därför fick vi köra en ny vända efter senaste starten. Nu har han tränat på ett tag och han känns faktiskt lite piggare, jag hoppas att det inte bara är jag som inbillar mig. I träningen verkar allting bra, men jag vill se att han presterar i lopp först.

Hall of Fashion har tagit alla sina segrar från ledningen, men har idag lottats till ett bakspår över 1640 meter.

– Jag tror att han får svårt att vinna idag, han är ju klart bäst från ledningen. Jag är nöjd om han springer med dem in i mål och visar att han vill tävla.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.