Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Tror han vinner felfri"

Foto: HANOLD/ALN
Så här såg det ut när Swimming Pool vann på Gävletravet för drygt ett år sedan. Idag starter han i Gävle i V65-5. Foto: HANOLD/ALN

V65 avgörs på Gävletravet idag där Ulrika Wällstedt har två hästar till start. En av dessa, Swimming Pool, som ofta galopperar, men när han sköter sig har det hittills oftast slutat med seger.

Publicerad:

Först ut av Ulrika Wällstedts hästar är Torpedo som är med i V65-2. Fyraåringen har gjort två starter och en andraplats i debuten följdes upp av en femteplats i förra loppet.
– Torpedo var godkänd senast, men kanske inte mer. Banan var lite knepig då och den missgynnade honom lite, men Torbjörn Jansson tyckte han gick ett klart godkänt lopp ändå, säger Ulrika Wällstedt.
Idag blir det första gången bakom startbilen för Torpedo.
– Han kommer få över bakom bilen med Torbjörn innan tävlingarna, men känslan är att han kan vara gynnad av bilstart och jag tror han kan kan hålla ledning. Torpedo känns stabil och travsäker. Det är svårt för mig att bedöma motståndet och är han bland de tre får jag vara nöjd.
Swimming Pool har vunnit fyra av 14 starter, men har galopperat nästan varje gång vid förlusterna.
– Han har otroligt hög kapacitet för klassen och kan slå de flesta, men han är inte pålitlig. Hästen är fräsch och fin på alla sätt, vilket han bland annat visade i kvalloppet nyligen, säger Ulrika Wällstedt som berättar att man hade ändrat lite på utrustningen då.
– Hästen fick tävla med en annan typ av "käk" och en längre sådan. Det fungerade bra och Jonas tyckte hästen kändes både stabil och fin så det blir samma utrustning idag.
Vad tror du om vinstchansen?
– Jag tror han vinner felfri, men tyvärr är väl galopprisken rätt stor om hästen inte vill något annat idag.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.