Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Trotting Masters: Så är ställningen inför finalen

Foto: HANOLD/ALN
Foto: HANOLD/ALN

Tre lopp återstår i löpningsserien Trotting Masters, sedan väntar final i Östersund. Förutom lördagens Sundsvall Open Trot går det även samla poäng i Frankrike och Italien.

Publicerad:

Årets stora travhändelse i Jämtland är mindre än fyra veckor bort. Den 16 september står Östersund värd för finalen av Trotting Masters där förstapriset uppgår till två miljoner kronor. Europas äldre elithästar har samlat poäng i ett trettiotal grupplöpningar under säsongen och nu finns det bara tre lopp kvar för den som vill säkra en finalplats: Sundsvall Open Trot, Grand Prix du Departement och Campionato Europeo.

De två förstnämnda loppen körs på Bergsåker respektive Cagnes-sur-Mer på lördagen medan Campionato Europeo avgörs i Cesena nästa lördag. De tolv hästarna med flest poäng har företräde till finalplatserna, därefter erbjuds den trettonde en plats och så vidare. Just nu toppar Bold Eagle rankingen före Propulsion, Aubrion du Gers och Ringostarr Treb. I poängställningen på UET:s webbplats följer sedan Urlo dei Venti med 2.000 poäng, men hälften av dessa kommer från vinsten i Oslo Grand Prix – en seger som hästen fråntogs efter ett positivt dopningsprov.

"Positiva signaler från flera högt rankade"

Vilka hästar som anmäls till finalen återstår att se, men Östersundstravets travbanechef, Jan Quicklund har förhoppningar om ett starkt startfält.
– Sportsligt sätt det spännande ut. Vi har fått positiva signaler från flera som är högt rankade. Drömmen vore förstås att få till ett lopp med vinnarna från Prix d’ Amérique, Elitloppet och Oslo Grand Prix kryddat med Propulsion. Logistiskt är loppet i princip på plats med flyget till Östersund, säger han till Svenskt Travsports webbplats.

Solvalla stod värd när Trotting Masters-finalen kördes för första gången 2012 och årets upplaga blir den andra på svensk mark. I fjols avgjordes loppet på Vincennes och då med Aubrion du Gers som segrare. Aktuell poängställning hittar du i faktarutan nedan.

FAKTA

Trotting Masters: Poängställning

1. Bold Eagle 3.250
2. Propulsion 3.150
3. Aubrion du Gers 2.750
4. Ringostarr Treb 2.050
5. Urlo dei Venti 2.000*
6. Readly Express 1.550
7. Belina Josselyn 1.500
7. Uza Josselyn 1.500
9. Billie de Montfort 1.325
10. Timone Ek 1.300
11. Bird Parker 1.050
12 Pastore Bob 1.000
13. Arazi Boko 900
14. Nadal Broline 850
15. Dreammoko 800
16. Diamanten 650

Källa: UET.

* 1.000 av Urlo dei Ventis poäng kommer från den seger i Oslo Grand Prix som han senare fråntogs.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.