Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tufft spår för Nurmos derbyvinnare

Foto: Maria Holmén/TR BILD
Hachiko de Veluwe i sin hage i höstas. På lördag gör han sin första start i Sverige på ett år. Foto: Maria Holmén/TR BILD

På lördag får Timo Nurmos snackhäst Hachiko de Veluwe för första gången mäta sina krafter med den svenska äldre eliten. Den finske derbyvinnaren ställs mot bland annat Handsome Brad i en bra upplaga av Axevallalöpningen.

Publicerad:

Storklivade Hachiko de Veluwe (e. Timoko-Amazing Ride), som är en bror till Brad de Veluwe, är onekligen något utöver det vanliga. Efter en andraplats i debuten på Solvalla i fjol har snackhästen tagit tio raka segrar, där triumferna i finska derbyt och storloppet Suur-Hollola-Ajo sticker ut. På sina elva starter har han sprungit in över tre miljoner kronor. Nu väntar femåringens första kraftmätning med den svenska äldre eliten i gulddivisionen på lördag. Det handlar om Axevallalöpningen över 2640 meter och Hachiko de Veluwe har lottats till ett åttondespår bakom bilen. 

Bland motståndarna återfinns namn som Brad de Veluwe-sonen Handsome Brad, Milligan's School och On Track Piraten. Den förstnämnde ska försöka återupprepa Anna Mix bedrift från i fjol och ordna en ny hemmaseger i loppet med 200.000 kronor till vinnaren. Ulf Stenströmers sexåring kommer närmast från en sjätteplats i Ulf Thoresen Grand International. 

Startlistan i Axevallalöpningen, gulddivisionen, 2640 meter auto, lopp 10 (V75-6) på lördag:
1. Mack Dragan – Örjan Kihlström (Morgan Wilhelmsson)
2. Stepping Spaceboy – Stefan Söderkvist (Admir Zukanovic)
3. Explosive Merlot – Per Lennartsson (Robert Bergh)
4. Milligan's School – Ulf Eriksson (Stefan Melander)
5. King Sir Kir – Claes Svensson
6. M.T.Joinville – Torbjörn Jansson (Susanne Richter)
7. Baron Gift – Rickard Svanstedt
8. Hachiko de Veluwe – Jorma Kontio (Timo Nurmos) 
9. On Track Piraten – Hans R Strömberg
10. Target Kronos – Adrian Kolgjini
11. Handsome Brad – Ulf Ohlsson (Ulf Stenströmer)
12. Reckless – Björn Goop 

Startlistorna till lördagens tävlingar på Axevalla finns i pdf-form under "relaterade filer" nedan. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.