Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tungviktsmöte i Caen

Foto: Maria Holmén
Aubrion du Gers ställs mot bland annat Up and Quick, Bugsy Malone och Ave Avis i årsdebuten. Foto: Maria Holmén

Världens bästa valack är redo för årsdebut. Efter fem månaders uppehåll gör Aubrion du Gers en intressant comeback på fredagen i Caen. För motståndet väntar bland annat Up And Quick som är tillbaka efter skadeuppehåll.

Publicerad:

Jean Michel Bazires åttaårige tanks Aubrion du Gers avslutade fjolåret på ett mästerligt sätt. Efter tredjeplatsen i Oslo Grand Prix i juni kom Memphis du Rib-sonen tillbaka till Frankrikrike och gjorde rent hus. Det blev sex raka segrar och fyra av dem kom i grupp II-lopp. Mest minnesvärd var triumfen i Trotting Masters, där han trots en tuff resa i spåren segrade före Bold Eagle och Twister Bi på fina 1.11,6/2700 meter.

Säsongen avslutades den 15 oktober och fem månader senare är det dags för comeback. Aubrion du Gers går ut i Prix de Cauvicourt i Caen på fredagen, i ett lopp över 2200 meter med en prissumma på 40.000 euro. 
Tillsammans med sin tränare Jean-Michel Bazire startar Aubrion du Gers från spår sex bakom bilen och värsta motståndet väntar från bricka tre med Up And Quick som också gör årsdebut. Up And Quick startade i Elitloppet i fjol och skulle även tävla i Hugo Åbergs, men en hovbensfraktur avslutade säsongen i förtid. Nu är alltså Up and Quick tävlingsklar och tioåringen får Björn Goop i sulkyn vid fredagens drabbning. 

Prix de Cauvicourt, 2200 meter auto, 5-10 åringar, preliminär tid 13.47, fredag:
1. Vaisseau - Vincent Viel
2. Bugsy Malone - Yoann Lebourgeois
3. Up and Quick - Björn Goop
4. Al Capone Jet - Pierre Coignard
5. Bahia Quesnot - Alexandre Abrivard
6. Aubrion du Gers - Jean Michel Bazire
7. Ultimate du Rib - Jean Loic Claude Dersoir
8. Bon Copain - Francois Lecanu
9. Ave Avis - Benoit Robin
10. Uno de Guinette - Sebastien Hardy
11. Atoll Danover - Pierre Christian Jean
12. Discours Joyeux - Anthony Barrier
13. Utelo de Carentone - Emmanuel Allard
14. Cephora - Willy Michel
15. United du Tay - Jerome Bordas
16. Allez Schmar - Julien Travers

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.