Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tungviktsmöte i Rättvik

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Timo Nurmos och Villiam. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Perfect Spirit mot Villiam. Rättviks midsommartävlingar bjuder på en duell som går utanpå det mesta.

Publicerad:

Hambletonianvinnaren Perfect Spirit har inlett sin tid i Sverige på bästa sätt. Tre starter har inneburit lika många segrar och härnäst väntar en tur till Dalarna för Daniel Redéns häst. 

Perfect Spirit ska starta i ett Breeders Crown-försök för fyraåriga hingstar och valacker i Rättvik på midsommardagen. Och det blir inte vilket försök som helst. Till samma lopp är nämligen även Villiam anmäld. Timo Nurmos guldklimp har inte startat sedan kriteriesegern i fjol och gör alltså årsdebut på lördagen.

I försöket för de jämnåriga stona kommer Dibaba till start och även Midsommarloppet för den äldre eliten blir ett lopp att se fram emot. Hemmahästen On Track Piraten har vunnit löpningen tre år i följd och jagar nu ytterligare en seger. För motståndet står bland andra Charrua Forlan och Lionel som får Örjan Kihlström i sulkyn för första gången sedan Prix de Paris i fjol.

Startlistorna blir färdiga på måndagseftermiddagen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.