Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Två banor kvar i kampen om storloppet

Foto: MARIA HOLMÉN
Johan Lindberg. Foto: MARIA HOLMÉN

UET Trotting Masters kommer till Sverige nästa år. 16 banor har ansökt om att få arrangera finalen. Nu återstår två.

Publicerad:

Under en pressträff på Solvalla i dag meddelade ST att det bara återstod tre banor som kunde få arrangera UET Trotting Masters 2018, och att det under eftermiddagens styrelsemöte skulle beslutas vilken bana som ska få chansen. Nu meddelerar Johan Lindberg att två banor finns kvar i leken, ett förstahandsalternativ och ett andrahandsalternativ. 
– Vi kommer nu att titta närmare på förstahandsalternativet och se om vi kan välja den banan Ett definitivt beslut kommer i slutet av juni, säger Lindberg. 
Förra året vann Nuncio UET Trotting Masters-finalen på Bjerke. Årets final kommer att gå i Frankrike. UET Trotting Masters
Lindberg har tidigare gett en hint om hur ST har tänkt i frågan. 
– Flera av de stora finalerna ute i Europa (Europaderbyt och Trotting Masters) har körts på lite mindre banor. Det har blivit stora folkfester och något alldeles extra för både publik och hästägare. Det är möjligt att samma upplägg skulle funka i Sverige och därför ber vi nu intresserade banor att komma in med sina ansökningar om att bli arrangör för Trotting Masters-finalen 2018, sade Lindberg på ST:s hemsida i slutet av april. 
Finalen av UET Trotting Masters har en samlad prissumma på 400.000 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.