Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Två elitloppshästar i Kalmarsundspokalen

Foto: Maria Holmén, TR BILD
Pastore Bob under elitloppshelgen. Foto: Maria Holmén, TR BILD

Volstead och Pastore Bob var båda med i årets upplaga av Elitloppet. Då i varsitt försök, men nästa söndag drabbar de samman. Topphästarna är anmälda till Kalmarsundspokalen.

Publicerad:

Kalmar står som vanligt värd för midsommarhelgens V75-tävlingar och det med flera sportsliga godbitar. I sprinterlöpningen Kalmarsundspokalen kommer alltså såväl Volstead som Pastore Bob till start. Den förre kommer att köras av Örjan Kihlström och det blir första gången på över ett år som det forna radarparet kamperar tillsammans.

Med Pastore Bob överlåter Johan Untersteiner tömföringen till pappa Peter. Johan kör i stället Day or Night In i samma lopp. Anmälda till Kalmarsundspokalen är även Jairo, Västerboonthenews, Tycoon Conway Hall samt B.B.S. Sugarlight som vunnit de två senaste upplagorna av loppet. 200.000 kronor väntar till vinnaren.

Samma dag körs även Viola Silas lopp och där nio ston gör upp om förstapriset på 125.000 kronor. Bland dessa märks femåringarna Darling Mearas, Mulligan samt hemmahoppet Ultra Bright.

Kalmarsundsstayern över tre varv lockade 17 anmälningar. Bland de som fick plats sticker vinnaren av Harper Hanovers lopp ut. Platon Face jagar sin  fjärde raka seger och startar nu med dubbla tillägg efter storsegern under elitloppshelgen.

Startlistorna till Kalmars V75-tävlingar blir färdiga senare under söndagseftermiddagen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.