Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Två intressanta nyförvärv

Foto: Svante Harström/TR BILD
Oskar Kylin Blom har fått in Claes Boko. Foto: Svante Harström/TR BILD

Oskar Kylin Blom och Emilia Leo har fått in två intressanta nyförvärv.

Publicerad:

Det är till att börja med numera nioårige dubbelmiljonären Claes Boko (e. Varenne) som anlänt till stallet. Han kommer närmast från en konvalescenttid hos Åbys Christina Medin. I Stig H Johanssons träning har Claes Boko tidigare tagit 14 segrar, varav hälften inom V75. Senaste starten gjordes den 30 december 2017.
– Claes Boko har haft mycket skador och nu senast har det både varit gaffelband samt en operation i ett framknä. Han kom i torsdags från Christina Medin, där hästen fått jobba på vattenbandet. Jag ska faktiskt jogga Claes för första gången i dag och vi fortsätter på det spåret en månad framåt. Jag kan tänka mig att det dröjer uppåt fyra månader innan det kan bli aktuellt med någon comeback, men jag känner ingen stress från ägarhåll, utan får den tid med hästen som jag vill. Det viktigaste är att han håller ihop och det känns förstås jättespännande att få in en sådan här bra häst i träning, säger Oskar Kylin Blom.

Ny på Oskars lista är även sexårige Tournament (e. Jaded, sex segrar och 405.200 kronor). Han kommer närmast från Per Linderoth på Bergsåker, men har flera gånger ridits i montélopp av Emilia Leo.
– Så det är Emilia som fått in den här hästen i träning. Även här blir det spännande att se om vi kan få hästen att utvecklas ytterligare, fortsätter Oskar, som för dagen har 23 hästar på träningslistan.
Det ökar på successivt.
– Jag tycker att det rullar på som det ska just nu och det ser ut att kunna bli en intressant höst. På torsdag debuterar exempelvis fyraårige Maracanazo i Gävle.
Oskar har som kusk hittills i år tagit 43 segrar och kört in drygt 3,6 miljoner. Träningsstallet är uppe i tio vinster och dryga miljonen. Emilia Leo ståtar med 43 segrar och 3,1 miljoner som kusk/ryttare.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.