Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Två klara för Rikstravet

Foto: MARIA HOLMÈN
Rikstravets tränare 2015. Foto: MARIA HOLMÈN

Två av Rikstravets tränare har gjort klart med hästar till tävlingen.

Publicerad:
Kristian Lindberg har valt Conrads Wilhelm åt Stall Dalsland/Värmland och Åke Lindblom väljer Liketomoveitmoveit åt Stall Mitt.
 
Conrads Wilhelm (e. Crazed-Björboflickan) har i Svante Båths regi gjort sju starter med två segrar, en andra- och en tredjeplats som resultat.
– Hästen kommer i full tävlingskondition och de enklaste pengarna finns ju att tjäna nu i början, men jag tror att han kommer kunna klättra en bra bit i klasserna. Insatserna till Svenskt Travderby, Kungapokalen och Sprintermästaren är betalda, så det är bara att börja jobba sig uppåt.  Man måste våga drömma och sikta högt, säger Kristian Lindberg till travsport.se.
 
Liketomoveitmoveit (e. Andover Andover-Just Say The Word) har inlett karriären i Estland där tre starter resulterat i en seger och en andraplats.
– Jag hade fått upp ögonen för den här hästen redan innan jag blev Rikstränare och ville köpa henne själv först, men det höll inte ekonomiskt. Jag var över till Estland och provkörde Liketomoveitmoveit i höstas och kände att det var ett väldigt fint sto som hade lätt för sig, säger Åke Lindblom.
FAKTA

Rikstravet

Rikstravet är en tävling där varje häst delas mellan 1.000 delägare. 2013 är 20 stall med i tävlingen, utspridda över hela Sverige.

Tävlingen pågår mellan 1 april och 31 oktober. Hästarna samlar poäng, dels genom placeringar, dels genom intjänade pengar. Flest poäng ger titeln Rikstravets Mästare och 100.000 kronor till det vinnande stallet. Efter tävlingens avslutande auktioneras hästarna ut i samband med Breeders Crown-finalen i Eskilstuna.

Mer om Rikstravet hittas på www.rikstravet.se

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.