Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Två nya banrekord

Foto: HANOLD/ALN
Mofaksan med tränare Mikael Olsson (arkivbild). Foto: HANOLD/ALN

Både på Bollnäs och Visby sattes banrekord under lördagen. Mofaksan och Arn Hammering är de nya rekordinnehavarna.

Publicerad:

Mikael Olssons kallblodiga sto Mofaksan (e. Fakse) tog årets första seger under lördagseftermiddagen på Bollnäs. När segern väl var framme gjordes den på ett snyggt sätt och på nytt banrekord. I lopp två vann de tioåriga stoet tillsammans med Ove A Lindqvist i sulkyn. Segertiden 1.23,2a/1.640 meter innebar banrekord på distansen för äldre svenska kallblodiga ston. Segern var Mofaksans 13 i karriären på 103 starter. Hon närmar sig nu miljonen och har hittills intjänat 977.661 kronor.

 
Även på Visby sattes rekord. Arn Hammering (e. Love you) som tränas och körs av Thomas Jonsson vann lopp åtta från 40 meters tillägg. Segertiden stannade på 1.13,6/2.680 meter och är nu nytt banrekord för femåriga och äldre hingstar/valacker på. Segern var Arn Hammerings tredje för året och 20 i karriären efter 57 starter. 826.100 kronor är hans hittills intjänade summa.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.