Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Två svensktränade ston till final

Foto: ANNA PERSSON/TRAVRONDEN
Tomas Malmqvist kvalade in Awsome Annie till Stoderbyt. Foto: ANNA PERSSON/TRAVRONDEN

Två av de tre svensktränade hästarna som var med i uttagningarna till det danska Stoderbyt tog sig till final. Bäst gick det för Tomas Malmqvists Awesome Annie som vann sitt försök.

Publicerad:

Tomas Malmqvists Awesome Annie (e. Västerbo Prestige) trivs på Charlottenlund. Ifjol vann hon försök och final till danska Stokriteriet och idag följde hon upp med sin tredje seger på den danska huvudstadsbanan när hon vann försöket till Stoderbyt.

Christoffer Eriksson tog det lugnt från start med Awesome Annie och kunde köra till ledningen efter 800 meter. Sedan gick hon undan säkert sista biten och vann på 1.15,3a/2.000 meter. Där bakom slutade Angie Simoni (e. Ganymede) med Bo Falsig tvåa efter att släppt ledningen till vinnaren och tog andra finalplatsen. Tredjeplatsen och en finalplats som en av de två bästa treorna blev Adele la Marc (e. Conway Hall) som spurtade fint från andra ytter.

– Hon är absolut inte i toppform idag, men det kommer hon vara om 14 dagar. Hon vann bekvämt och segern var aldrig i fara. Hon kommer att vara smidigare och röra sig bättre i finalen. Tomas kan det där, sa Christoffer Eriksson i vinnarcirkeln.

En av favoriterna i finalen kommer Amulet att bli tillsammans med Birger Jörgensen. Det fyraåriga stoet kunde tidigt överta ledningen trots att hon blev över från innerspår och vann sedan åkandes på 1.14,7a/2.000 meter. Det var elfte segern på 13 starter för dottern till Ens Snapshot som kom från en storloppsseger i Jydsk 4-årings Hoppe Grand Prix. Den andra finalplatsen gick till Amazing Queen (e. Double Player) från rygg på ledaren. Även Above From de Hess (e. From Above) fick en finalplats efter att hållit bra från dödens till tredjeplatsen och en plats som bästa trea.

– Bilen kör för sakta på Charlottenlund vilket missgynnade min häst och jag har sett att det inte passar andra hästar heller, men jag ska inte stå här och vara negativ nu, sa tränaren Peter Rasmussen.

Det blev en tuff duell mellan favoriten Amalie Bork (e. Beaumont Hanover) och Avenue Boulevard (e. Ganymede) i deras kval. Den sistnämnde tog ledningen och fick Amalie Bork i rygg. Där kunde Morten Friis sitta så länge han ville och i sista sväng gick han ut och lade press på ledaren som hade hållit ett bra tempo i spets. Segermaskinen Amalie Bork (vunnit 14 av 27 starter) var starkast och kopplade grepp sista biten och vann på 1.13,9a/2.000 meter.

Det blev favoritseger i det första uttagningsloppet. Jeppe Juel kunde överta ledningen med Kaj Jensens Angelina (e. Ens Snapshot) efter att övertagit ledningen på första bortre långsidan. In på upploppet ryckte hon undan och vann enkelt. Från ryggen på henne hängde April Hydrup (e. Great Challenger) med till andraplatsen och en finalplats. Segertiden blev 1.14,9/2.000 meter.

– Jag hade hopp om att få överta ledningen och efter lite körning blev det så, sade Jeppe Juel efter segern.

Startlistorna till loppet blir klar först måndagen den 22 augusti när det är startanmälan till loppet. Det beror på det inte är klart vilka de två sista hästarna i loppet blir. De platserna går till de två högst rankade stona som inte kvalificerade sig för finalen. Just nu är det Alongcameaspider och Aura Skov, som ingen var med i försöken.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.