Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Två tävlingsdagar till Rättvik

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

För en tid sedan kom Svensk Travsport med fördelningen av tävlingsdagar till travbanorna för 2018. Några var vinnare, några var förlorare i antal dagar. Rättviktravet var förlorare – men nu väljer Dalatravet att flytta två tävlingsdagar från Rommetravet, för att Rättviktravet ska få liknande förutsättningar som 2017.

Publicerad:

Det var vid ett styrelsemöte under onsdagen som beslutet togs.
– I Dalatravet har vi två banor. Romme fick fyra nya tävlingsdagar nästa år på grund av att man har välfyllda lopp. Anledningen till de höga anmälningstalen tror jag beror på att vi har hållit benhårt på att inte köra några vanliga lopp med mindre än 20.000 i förstapris. Rättviktravet däremot, fick två tävlingsdagar färre. Eftersom vi ser Dalatravet som en helhet har sällskapens styrelser beslutat att Rättviktravet får två lunchtrav av Romme nästa år, säger Dalatravets ordförande Anders Jonsson och fortsätter.
– Därmed får Rättviktravet lika många tävlingsdagar som i år och Romme två till. Med breddtrav blir det 70 tävlingsdagar inom Dalatravet. Vi vill gärna ha ännu fler tävlingsdagar, men det är viktigt att de fördelas så att det blir attraktivt att träna häst på båda banorna inom Dalatravet. Jag är glad för Rättviktravets och regionens skull att vi kunde lösa det på det här sättet.
Till skillnad mot Rommetravet, så är banan i Rättvik en säsongsbana. 23 tävlingsdagar har banan, från april till oktober månad. Det blir alltså ingen ändring på det till 2018, efter sällskapens beslut.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.