Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Två tjejer fick stipendie

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Sjöbrisens Dunder med Freja Borg efter vinsten i 
Svenskt Ponnytravkriterium 2014, kat.A. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

För fjärde året delar Kalmartravet och Kalmar Energi ut stipendie till aktiva ungdomar inom travpsorten. Denna gång fick Freja Borg och Isabella Fagerlund dela på stipendiumet.

Publicerad:

Freja Borg är yngsta stipendiaten hittills med sina nyligen fyllda 15 år. Hon har bland annat vunnit Nordiskt Mästerskap 2015 för ponnyhästar och Svenskt Ponnytravkriterium 2014. Freja är också en ledare på travskolan i Kalmar.
23-åriga Isabella Fagerlunds dröm är att bli tränare och att vara ansiktet utåt för travsporten skriver Kalmar Energi i ett pressmeddelande.
De båda tjejerna har också fått licenser. Körlicensen innebär att Freja kan köra i riktiga travlopp. Tränarlicensen innebär att Isabella får träna travhästar och anmäla sig till riktiga travlopp. Till sitt förfogande har de travskolans kallblod Gjerde Åsar samt Lamborghini S.T och Avellino.
De båda stipendiaterna kommer att uppmärksammas i samband med Kalmartravets tävlingar på fredag den 29 januari.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.