Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tvååring får inte möta äldre hästar

Foto: JEANNIE KARLSSON
Petter Johansson berättar att tvååriga Limus Ultra inte får starta på örebro 28 december. Foto: JEANNIE KARLSSON

Under fredagen blev startlistorna klara till Örebros tävlingar den 28 december. I lopp 6 är tvååriga Limus Ultra med mot tre- och fyraåriga hästar, men stoet kommer bli struken då tvååringar inte får tävla mot hästar äldre än tre år.

Publicerad:

Sofia Aronssons Limus Ultra är med i lopp 6 (prop 1) som är för hästar med högst 12.000 kronor. Propositionen är inte utskriven för någon ålderskategori, men har företräde för tre- och fyraåriga hästar.
Limus Ultra är två år, kom med i startlistan, men får enligt Svensk Travsports tävlingsreglemente inte möta hästar äldre än tre år.
– Limus Ultra kommer bli struken och anledningen blir felanmäld av tränare. Det ligger i tränaransvaret att anmäla hästen till lopp där den är startberättigad, säger Svensk Travsports Sportchef Petter Johansson.
I tävlingsreglementets paragraf 16 står:
Varmblodiga 2-åriga hästar får ej starta före den 1 juli och de får ej starta tillsammans med äldre hästar. Under oktober, november och december får 2-åriga hästar starta tillsammans med 3-åriga hästar om propositionen så medger.   
– Hade propositionen varit utskriven "för två- och treåriga hästar" då hade Limus Ultra kunnat vara med, men nu var inte den aktuella propositionen utskriven med några åldrar och loppet innehåller flera fyraåringar så den tvååriga hästen är inte startberättigad i loppet, säger Petter Johansson.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.