Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Twister Bi kan missa Pda – beslut på torsdag

Foto: Micke Gustafsson, TR BILD
Twister Bi och Christoffer Eriksson. Foto: Micke Gustafsson, TR BILD

Med mindre än två veckor kvar till det stora slaget brottas Twister Bi fortfarande med lungbekymmer.

Publicerad:

Det var kusken Alexandre Abrivard som direkt efter femteplatsen i Prix Tenor de Baune på julafton meddelade tränare Riordan att allt inte stod rätt till, något som Travronden har berättat om tidigare. En halskontroll senare visade det sig att kusken hade rätt och sedan dess har Twister Bi kämpat mot en lunginfektion.
– Han fick antibiotika efter det och när jag körde honom lite varm i lördags så kollade vi ner efteråt och då såg man att det fortfarande var slem. Just nu blir han inte sämre, men heller inte bättre.
– För att han ska kunna vara med i Prix d’Amérique behöver jag kunna köra ett tuffare jobb med honom. Det är så jag alltid förbereder honom inför stora lopp.

När måste du göra det?
– Normalt sett skulle jag säga torsdag. Då kommer jag i alla fall att köra honom så pass att han får flåsa rejält, det är först då man verkligen ser om det fortfarande kommer upp slem. Då tar vi beslutet. Det är viktigt att han är 110% redo för att starta, han måste inte vara med – han har gjort nog för oss.
Om det blir grönt ljus?
– Då kör jag förmodligen ett jobb med honom på söndag. Då märker man också om han är sig själv. När man kommer ut på banan med honom brukar han börja med att lunka i 1.20-tempo första 800 meterna, sedan märker man att han förbereder sig på att göra det han tycker är roligast – springa fort. Sedan bara sticker han när jag säger okej.

Glad för Treasure Kronos

Under gårdagen startade Riordans sto Treasure Kronos i Prix de Belgique med en femteplats som följd.
– Jag var nöjd, hon var bra. Det värsta som hade kunnat hända hade varit om hon kom bland de tre. Då hade vi ju nästan varit tvungna att gå ut i Prix d’Amérique med henne. Nu kan vi istället sikta på Prix de Luxembourg, där hon har bättre chans att hävda sig och springa in riktigt bra pengar.

Stallkamraten Ringostarr Treb blev klar för Pda redan i Prix du Bourbonnais och han fick gå ytterligare ett b-lopp på nyårsafton. 
– Han fick ett preparélopp då och han känns bara fin nu.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.