Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Twister Bi mot comeback: ”Jag var väldigt nöjd”

Foto: Micke Gustafsson, TR BILD
Foto: Micke Gustafsson, TR BILD

Efter ett positivt snabbjobb är Jerry Riordans stjärna klar för start. Nu har tränaren bestämt sig för ett lopp.

Publicerad:

Twister Bi har brottats med lungproblem sedan förberedelserna till Prix d’Amerique – som han sedan tvingades stå över. Det är först nu som Jerry Riordan kan konstatera att hans stjärna har hittat rätt igen.
I fredags satt Riordan själv i sulkyn bakom Twister Bi (e. Varenne).
– Han bara sprang på som att han ville fortsätta springa hela dagen. Jag körde 1.14,5/1600 meter med honom och jag var väldigt nöjd. Normalt sett när jag kan köra så snabbt med honom, då är han redo att springa riktigt fort med en riktig kusk, berättar Riordan.

Comeback i Gävle

Hamlstadtränaren befinner sig just nu i Köpenhamn tillsammans med bland andra Peter Arnqvist för att se Sverige möta Tjeckien i hockey-VM. Det har spekulerats i att Twister Bi ska skulle göra samma resa den kommande helgen med Copenhagen Cup i sikte.
– Vi har pratat om det och kanske är det jag som är för noggrann, men jag vill vänta och se hur han känns framöver efter det här jobbet.
Istället blir det comeback på svensk mark. Närmare bestämt Gävle och Prins Daniels Lopp med 500 000 kronor i förstapris helgen innan Elitloppet. 
– Jag har pratat med Mathias Gustafsson (sportchef Gävletravet). Det loppet är veckan innan Elitloppet och det känns som att han är redo för det, men jag kan inte föreställa mig att han är redo att gå ut mot det allra allra bästa direkt.

Vinnaren får en plats i Elitloppet och Anders Malmrot har ju flera rosa biljetter. Hur ställer du dig till en start där?
– Jag personligen vill inte se honom i Elitloppet. Det har varit en lång väg tillbaka hit och allt känns bra nu.Att direkt kasta in honom mot de bästa känns inte bra. Jag har pratat med ägarna och de är hästfolk som förstår det. Det är alltid en ära att bli inbjuden dit och man vill aldrig säga nej, men då ska man veta att hästen är 100 procent redo för det – det är tufft.
Så, hur ser planen ut?
– Vi tar ett steg i taget och det finns många stora lopp framöver, Oslo till exempel. Det allra viktigaste är ändå att starta honom ganska sparsamt och hålla honom redo för vintermeetinget i år.
Det stora målet är alltså revansch i Frankrike?
– Ja, så är det. Han missade det ju i princip helt senast och jag vill inte att han missar det igen.

Jerry Riordan om…

… Ringostarr Treb: ”Han tävlar så bra när han är fräsch. Det är vad vi fokuserar på nu, vi underhåller honom utan att köra i några höga farter. Vi vill bara hålla honom pigg och glad fram till Elitloppet. Jag tror att han har blivit bättre efter förra året.”
… Vamp Kronos: ”Hon uppförde sig som hon gjorde (i kval till Drottning Silvias Pokal) av flera olika orsaker. Jag kände att något var på gång redan i värmningen då. Björn (Goop) berättade efteråt att han kände jättemycket kraft i henne, men det var något med mekaniken. Hon ska ut i Halmstad den 14:e nästa gång.”

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.