Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Twister Bi tog karriärens största seger

Foto: Leif Norberg/ALN
Femårige Twister Bi tog karriärens största seger på söndagen. Foto: Leif Norberg/ALN

Twister Bi gjorde på söndagen årsdebut i ett Grupp III-löp på Vincennes och efter en urstark insats bärgades segern och drygt 47.000 euro. Som inte det räckte för Jerry Riordan blev Tango Negro tvåa och dubbeln var ett faktum för Halmstadstränaren.

Publicerad:

Högkapable Twister Bi (e. Varenne) testade lyckan på Vincennes för första gången för ett år sedan men blev då för het och galopperade bort sina chanser. På söndagen var det dags för andra försöket på kolstybben i ett Grupp III-löp för femåriga hästar över 2.700 meter. Och årsdebuten med Björn Goop i sulkyn avverkades på bästa möjliga sätt. 

Efter en lugn start i volten hamnade ekipaget sist utvändigt och det gick sakta där framme, 1.16,7/1200 meter, innan tempot skärptes efterhand. Med 900 meter kvar sände Björn Goop framåt och då bet det bra för Twister Bi, som fick gå växelvis i tredje- och fjärdespår. Trots den tuffa resan var Twister Bi ändå starkast till slut och femåringen sträckte på sig fint till seger över upploppet. Största hotet blev Tango Negro, som efter en smygresa fick fritt invändigt och spurtade vasst till andraplatsen med Alexandre Abrivard i sulkyn.

Både Twister Bi och Tango Negro noterades för tiden 1.14,4/2700 meter. Förstapriset uppgick till 47.250 euro och andrapriset 26.250 euro. En minst sagt lyckad dag för tränaren Jerry Riordan. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.