Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tycoon Conway Hall levererade i årsdebuten

Foto: Jörgen Tufvesson/ALN
Tycoon Conway Hall var med i några av de största nordiska loppen i fjol och lär bli aktuell för ett liknande upplägg även i år. Foto: Jörgen Tufvesson/ALN

Tycoon Conway Hall vann enkelt med sparade krafter i sin comeback efter sju månaders uppehåll. Men efter segern på Charlottenlund visade Steen Juuls stjärna tecken på hälta och nu väntar röntgen på torsdag.

Publicerad:

Danmarks bästa häst Tycoon Conway Hall tog stora kliv i utvecklingen under fjolåret och hade sin bästa säsong i karriären med dryga miljonen inkört. Bland annat vann Steen Juuls stjärna ett Sweden Cup-försök och tog en andraplats i Årjängs Stora Sprinterlopp (på 09,6a), innan en hovbensfraktur i augusti satte punkt för säsongen.

På söndagen var sjuåringen tillbaka på banan och gav ett positivt besked i årsdebuten på Charlottenlund. Som tung favorit i Aage Ulrichs Minneslöp över 2.000 meter höll Steen Juul och Tycoon Conway Hall upp innerspåret bakom bilen och öppnade första 500 på 1.11,7. Juul fick sedan dämpa tempot, första varvet gick via 1.13,8, och på upploppet stegade Tycoon Conway Hall enkelt undan på 1.13,5a/2.000 meter med sparade krafter.

Det blev dock en seger med besk eftersmak för kretsen kring hästen. Efteråt visade Tycoon Conway Hall tecken på hälta. 
– Han var fantastiskt fin i loppet men han haltade lite efteråt. Det känns givetvis tråkigt och han kommer röntgas på torsdag, sa Steen Juul till ATG-live några timmar efter loppet.

Tvåa blev Nok´en Fräkkert med Jörgen Sjunnesson från rygg ledaren och Stefan Perssons Capello Bob sköt till fint invändigt som trea med Kevin Oscarsson i sulkyn. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.